Sałatka z pieczarkami
36min
Łatwy
3
łyżek
500
g
Pieczarki
1
Por (biała część)
3
Ogórki konserwowe
1
puszka
Fasola czerwona
2
łyżek
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
8.85 g
Węglowodany
12.78 g
Tłuszcze
16.18 g
Wartość energetyczna
213.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
36 min
Krok 1
5 min
Pieczarki i por oczyść i pokrój w plastry.
Krok 2
15 min
Pieczarki wrzuć do gotującej wody na 15 minut, odsącz i ostudź.
Krok 3
5 min
Pora przelej wrzątkiem.
Krok 4
5 min
Ogórki pokrój w paseczki. Fasolę odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 4
5 min
Pieczarki, por, ogórki i fasolę połącz z Majonezem i natką pietruszki.
Krok 5
1 min
Sałatkę dopraw solą i pieprzem. Podawaj jako przystawkę.
Sałatka z pieczarkami to pomysł na pyszną i szybką w przygotowaniu przystawkę. Użyj pieczarek, pora, ogórka i czerwonej fasoli, które połączone z przyprawami i Majonezem dekoracyjnym WINIARY, stworzą smaczną całość. Sałatkę podaj w miseczkach z ciasta, dzięki temu, nawet tak niepozorna przystawka jak ta, będzie wspaniałą ozdobą świątecznego stołu.
Komentarze 0