Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wykwintną sałatkę z paluszków krabowych możemy podać w małych salaterkach, na liściach lodowej sałaty lub... w muszelkach. Przyrządza się łatwo: pokrojone paluszki i cebulkę mieszamy z kukurydzą z puszki, tartym żółtym serem, śmietanką oraz Majonezem light WINIARY. Dekorujemy plasterkiem krabowego paluszka i gałązką koperku.
Przygotowanie
27 min
Krok 1
8 min
Ugotuj ryż na sypko w dużej ilości osolonej wody.
Krok 2
5 min
Odsącz kukurydzę z zalewy a paluszki krabowe pokrój na cienkie talarki.
Krok 3
3 min
Cebulkę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
2 min
Paluszki wymieszaj z ryżem, Majonezem WINIARY, kukurydzą i cebulką.
Krok 5
5 min
Do sałatki zetrzyj też żółty ser. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
2 min
Na sam koniec dodaj śmietankę i dokładnie wszystko wymieszaj.
Krok 7
1 min
Możesz podawać w salaterkach, udekorowane paluszkiem krabowym i koperkiem.
Krok 8
1 min
Ciekawą aranżacją, w sam raz na imprezę, będzie podanie sałatki w dużych muszlach.
Krok 1
z
8
Ugotuj ryż na sypko w dużej ilości osolonej wody.
Krok 2
z
8
Odsącz kukurydzę z zalewy a paluszki krabowe pokrój na cienkie talarki.
Krok 3
z
8
Cebulkę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
z
8
Paluszki wymieszaj z ryżem, Majonezem WINIARY, kukurydzą i cebulką.
Krok 5
z
8
Do sałatki zetrzyj też żółty ser. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
z
8
Na sam koniec dodaj śmietankę i dokładnie wszystko wymieszaj.
Krok 7
z
8
Możesz podawać w salaterkach, udekorowane paluszkiem krabowym i koperkiem.
Krok 8
z
8
Ciekawą aranżacją, w sam raz na imprezę, będzie podanie sałatki w dużych muszlach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0