Sałatka z paluszków krabowych i z ryżem
27min
Łatwy
1
opakowanie
Paluszki surimi
200
g
Ser żółty
1
szczypta
Sól
1
szczypta
Pieprz
1
Cebula
3
łyżek
1
szklanka
Ryż
1
puszka
Kukurydza Konserwowa
2
łyżek
Śmietana 12%
.
Wartości odżywcze
Białko
15.15 g
Węglowodany
21.14 g
Tłuszcze
14.32 g
Wartość energetyczna
277.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
27 min
Krok 1
8 min
Ugotuj ryż na sypko w dużej ilości osolonej wody.
Krok 2
5 min
Odsącz kukurydzę z zalewy a paluszki krabowe pokrój na cienkie talarki.
Krok 3
3 min
Cebulkę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
2 min
Paluszki wymieszaj z ryżem, Majonezem WINIARY, kukurydzą i cebulką.
Krok 5
5 min
Do sałatki zetrzyj też żółty ser. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
2 min
Na sam koniec dodaj śmietankę i dokładnie wszystko wymieszaj.
Krok 7
1 min
Możesz podawać w salaterkach, udekorowane paluszkiem krabowym i koperkiem.
Krok 8
1 min
Ciekawą aranżacją, w sam raz na imprezę, będzie podanie sałatki w dużych muszlach.
Wykwintną sałatkę z paluszków krabowych możemy podać w małych salaterkach, na liściach lodowej sałaty lub... w muszelkach. Przyrządza się łatwo: pokrojone paluszki i cebulkę mieszamy z kukurydzą z puszki, tartym żółtym serem, śmietanką oraz Majonezem light WINIARY. Dekorujemy plasterkiem krabowego paluszka i gałązką koperku.
Komentarze 0