Sałatka z łososiem wędzonym
30min
Łatwy
3 łyżek
2
Grejfrut żółty
1
Seler naciowy
50 g
Łosoś wędzony w plastrach
100 g
Krewetki w zalewie
4
Czarne oliwki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Cukier
.
Wartości odżywcze
Białko
7.29 g
Węglowodany
13.18 g
Tłuszcze
12.71 g
Wartość energetyczna
191.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Grejpfruty przekrój na połowę. Wydrąż delikatnie miąższ i podziel go na cząstki.
Krok 2
5 min
Seler naciowy oczyść i pokrój w plasterki.
Krok 3
5 min
Krewetki osącz z zalewy.
Krok 4
5 min
Cząstki grejpfruta, seler i krewetki połącz z Majonezem, dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 5
2 min
Tak przygotowaną sałatką napełnij wydrążone połówki grejpfrutów.
Krok 6
3 min
Oliwki pokrój w plasterki.
Krok 7
5 min
Na wierzchu sałatki ułóż dekoracyjnie plastry łososia, plasterki oliwek i listki selera.
Sałatka z łososiem wędzonym, z dodatkiem owoców, krewetek w zalewie i selera. Do sałatki dodajemy Majonez dekoracyjny WINIARY, który łączymy z częścią składników i doprawiamy do smaku. W sałatce znajdziecie także czarne oliwki, które prócz ciekawego smaku sprawią, że kolor naszego dania będzie zaskakiwał. A najważniejszym etapem w przygotowaniu sałatki z łososiem wędzonym jest jej sposób podania – danie nakładamy do miseczek zrobionych z połówek żółtego grejpfruta. Elegancko, efektownie i pysznie!
Komentarze 0