Sałatka z fasolą
23min
Łatwy
2 łyżek
1 puszka
Fasola czerwona
0.25 główka
Młoda kapusta
0.5
Cebula
1 ząbek
Czosnek
1 puszka
Kukurydza
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
10.17 g
Węglowodany
34.73 g
Tłuszcze
12.21 g
Wartość energetyczna
253.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkować, przełożyć do miski.
Krok 2
10 min
Dodać do niej osączoną fasolę i kukurydzę, pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek.
Krok 3
2 min
Dodać majonez i wymieszać.
Krok 4
1 min
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do obiadu.
Sałatka z czerwoną fasolą to doskonały dodatek do obiadu, ale nie tylko. Połączenie sycącej fasoli ze słodką kukurydzą i chrupiącą młodą kapustą może też być przystawką lub przekąską na rodzinnej imprezie. Majonez Dekoracyjny WINIARY sprawia, że sałatka z czerwonej fasoli jest aksamitna w smaku, zaś czosnek dodaje jej ostrości i charakteru.
Komentarze 0