Sałatka z buraczków czerwonych z fasolą
50min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.52 g
Węglowodany
23.13 g
Tłuszcze
5.11 g
Wartość energetyczna
150.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
40 min
Buraki czerwone ugotować, ostudzić i obrać ze skórki.
Krok 2
5 min
Następnie pokroić w drobną kosteczkę, dodać ugotowaną fasolę oraz drobno posiekaną cebulkę ze szczypiorem.
Krok 3
5 min
Całość skropić octem winnym, następnie połączyć z majonezem, przyprawić do smaku i wymieszać.
Sałatka z buraczków i fasoli to świetne połączenie. Może funkcjonować samodzielnie albo jako dodatek do obiadu. Czerwone buraki gotujemy i obieramy ze skórki, następnie dodajemy posiekaną cebulkę, fasolę i szczypiorek. Dodajemy majonez dekoracyjny WINIARY, kropimy octem i gotowe. Czerwona sałatka może już zdobić nasze talerze. Smacznego!
Komentarze 0