Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebula w sałatce jest bardzo delikatna za sprawą moczenia jej w soku z ananasa. Polecam do wypróbowania.
Przygotowanie
510 min
Krok 1
180 min
Śledzie moczymy w wodzie/ albo mleku- 2-3 godziny w zależności jak są słone.
Krok 2
5 min
Po upływie czasu – Odsączamy je na ręczniku papierowym.
Krok 3
300 min
Cebulę kroimy w drobna kostkę i zalewamy sokiem z ananasa. Odstawiamy na 4-5 godzin. (im dłużej będziemy cebule moczyć tym będzie ona delikatniejsza)
Krok 4
5 min
Kawałki ananasa z puszki kroimy w kostkę.
Krok 5
10 min
Jabłka również w kostkę.
Krok 6
5 min
Cebule dobrze odsączamy z soku.
Krok 7
5 min
W miseczce mieszamy ze sobą: cebulę, jabłko, ananasa, śledzie pokrojone w paseczki.Całość doprawiamy majonezem.
Krok 1
z
7
Śledzie moczymy w wodzie/ albo mleku- 2-3 godziny w zależności jak są słone.
Krok 2
z
7
Po upływie czasu – Odsączamy je na ręczniku papierowym.
Krok 3
z
7
Cebulę kroimy w drobna kostkę i zalewamy sokiem z ananasa. Odstawiamy na 4-5 godzin. (im dłużej będziemy cebule moczyć tym będzie ona delikatniejsza)
Krok 4
z
7
Kawałki ananasa z puszki kroimy w kostkę.
Krok 5
z
7
Jabłka również w kostkę.
Krok 6
z
7
Cebule dobrze odsączamy z soku.
Krok 7
z
7
W miseczce mieszamy ze sobą: cebulę, jabłko, ananasa, śledzie pokrojone w paseczki.Całość doprawiamy majonezem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0