Sałatka po żydowsku
15min
Łatwy
250 ml
2 ząbków
Czosnek
1
Cebula
500 g
Ziemniaki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
2.93 g
Węglowodany
13.32 g
Tłuszcze
33.63 g
Wartość energetyczna
365.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
10 min
Ugotowane ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj 2 ząbki czosnku i 1 dużą cebulę (pokrojone drobno w kostkę).
Krok 2
5 min
Dopraw do smaku, na końcu dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY.
Ziemniaki są wykorzystywane w kuchni na kilka sposobów – do zapiekanek, placków, puree i oczywiście sałatek. Dziś polecamy sałatkę po żydowsku. Smaczna i prosta w sałatka to nie tylko świetny pomysł na przekąskę w ciągu dnia. Pożywna potrawa z ziemniakami w roli głównej jest idealną alternatywą dla klasycznego puree. Wyraziste dodatki i odrobina Majonezu Dekoracyjnego WINIARY zamienią zwykłe ziemniaki w niecodzienny przysmak. Przekonaj się sama! :)
Komentarze 0