Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz sałatki i szukasz przepisu, który urozmaici Twoje codzienne menu? A możesz szukasz pomysłu na szybką, smaczną przekąskę dla nieoczekiwanych gości? Mamy coś w sam raz dla Ciebie. Sałata z filecikami roślinnymi Garden Gourmet, ogórkiem i awokado super sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje, gdy szybko chcesz przygotować coś smacznego dla bliskich.
Prosta sałatka na szybką przekąskę lub lekką kolację
Kolorowe sałatki to super sposób na ciekawsze posiłki każdego dnia. Jest to też sposób na zwiększenie ilości warzyw. Kolejnym plusem tej przekąski jest to, że jej przygotowanie zajmuje tylko kwadrans i nie wymaga doświadczenia w kuchni, więc to coś dla każdego.
Nasza sałatka inspirowana jest sałatką cezar, choć nie brakuje w niej zaskakujących elementów. Bazą jest sałata rzymska, ogórek i awokado. Do tego dodaliśmy podsmażone, chrupiącefileciki roślinne od Garden Gourmet, aromatyczny dressing jogurtowy WINIARY i odrobinę parmezanu. Dla jeszcze większej chrupkości możesz dodać prażony słonecznik lub pestki dyni, a dla bardziej wyrazistego smaku – posiekany szczypiorek lub cebulkę dymkę. Smacznego!
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Fileciki Garden Gourmet usmaż na patelni grillowej lub zwykłej.
Krok 2
5 min
Szczypior pokrój w talarki. Ogórek pokrój w półplasterki, a awokado i roślinne fileciki - w kostkę. Sałatę porwij lub pokrój w paski.
Krok 3
5 min
W misce wymieszaj sałatę z warzywami i filecikami roślinnymi. Wierzch udekoruj dressingiem WINIARY, pestkami, posiekaną dymką oraz kawałkami parmezanu.
Krok 1
z
3
Fileciki Garden Gourmet usmaż na patelni grillowej lub zwykłej.
Krok 2
z
3
Szczypior pokrój w talarki. Ogórek pokrój w półplasterki, a awokado i roślinne fileciki - w kostkę. Sałatę porwij lub pokrój w paski.
Krok 3
z
3
W misce wymieszaj sałatę z warzywami i filecikami roślinnymi. Wierzch udekoruj dressingiem WINIARY, pestkami, posiekaną dymką oraz kawałkami parmezanu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0