Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Prosta i smaczna sałatka, którą możemy się popisać na przykład w trakcie przyjęć. Popularne ostatnio mango doda naszemu przysmakowi słodkiej nuty, którą wzmocnimy jeszcze kukurydzą. Dzięki kurczakowi, zrównoważymy wszystkie smaki, a całość idealnie ukoronuje majonez dekoracyjny WINIARY. Zapewniamy, że wszyscy goście będą zachwyceni i poproszą o dokładkę!
Przygotowanie
60 min
Krok 1
15 min
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 2
35 min
Do drugiego garnka wlewamy wodę, dodajemy pastę curry i wkładamy pierś z kurczaka. Gotujemy około 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
10 min
Przestudzone mięso rwiemy na mniejsze kawałki. Łączymy z ryżem. Dodajemy kukurydzę, drobno pokrojone mango i majonez. Mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry i świeżą kolendrą.
Krok 1
z
3
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 2
z
3
Do drugiego garnka wlewamy wodę, dodajemy pastę curry i wkładamy pierś z kurczaka. Gotujemy około 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
z
3
Przestudzone mięso rwiemy na mniejsze kawałki. Łączymy z ryżem. Dodajemy kukurydzę, drobno pokrojone mango i majonez. Mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry i świeżą kolendrą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0