Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryż z jabłkiem i śmietaną to popularny deser, którym zajadać się będą najmłodsi. Jest łatwy do przyrządzenia, a jego smak zadowoli również tych większych łasuchów. Dla wzmocnienia aromatu możemy dodać cynamon. Tak przygotowany deser błyskawicznie zniknie z talerza!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wyjąć z woreczka.
Krok 2
5 min
Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z ryżem i sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
Śmietanę ubić, dodać cukier puder, wymieszać.
Krok 4
5 min
Bitą śmietanę rozłożyć na ryżu z jabłkiem.
Krok 1
z
4
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wyjąć z woreczka.
Krok 2
z
4
Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z ryżem i sokiem z cytryny.
Krok 3
z
4
Śmietanę ubić, dodać cukier puder, wymieszać.
Krok 4
z
4
Bitą śmietanę rozłożyć na ryżu z jabłkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0