Ryż z jabłkiem i śmietaną
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.94 g
Węglowodany
61.42 g
Tłuszcze
43.7 g
Wartość energetyczna
658.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wyjąć z woreczka.
Krok 2
5 min
Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z ryżem i sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
Śmietanę ubić, dodać cukier puder, wymieszać.
Krok 4
5 min
Bitą śmietanę rozłożyć na ryżu z jabłkiem.
Ryż z jabłkiem i śmietaną to popularny deser, którym zajadać się będą najmłodsi. Jest łatwy do przyrządzenia, a jego smak zadowoli również tych większych łasuchów. Dla wzmocnienia aromatu możemy dodać cynamon. Tak przygotowany deser błyskawicznie zniknie z talerza!
Komentarze 0