Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki, pietruszki, selera (z nacią) i pora (białą część) umyć, wyszorować i umieścić w dużym garnku.
Szalotki i ząbki czosnku obrać, szalotki opalić - przypalić nad ogniem kuchenki gazowej lub palnikiem. Tak przygotowane warzywa dołożyć do garnka.
Do warzyw dorzucić przyprawy.
Całość zalać wodą - tak, aby przykryła ona warzywa. Gotować na bardzo małym ogniu przez ok. 2 - 2,5 godziny.
W międzyczasie ugotować ulubiony makaron i posiekać natkę pietruszki.
Ugotowany rosół przecedzić, odciskając starannie warzywa.
Marchewki i pietruszki wkroić do rosołu.
Zupę podawać z makaronem, posypaną natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0