Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rosół wegetariański? Brzmi jak oksymoron? Doświadczenie pokazało mi, że przekonać niektórych do tej wersji bywa ciężko, nie znaczy jednak, że jest to niemożliwe. Dzięki poniższemu przepisowi grono entuzjastów wegetariańskiej wersji rosołu powinno się powiększyć.
Przygotowanie
190 min
Krok 1
10 min
Marchewki, pietruszki, selera (z nacią) i pora (białą część) umyć, wyszorować i umieścić w dużym garnku.
Krok 2
10 min
Szalotki i ząbki czosnku obrać, szalotki opalić - przypalić nad ogniem kuchenki gazowej lub palnikiem. Tak przygotowane warzywa dołożyć do garnka.
Krok 3
2 min
Do warzyw dorzucić przyprawy.
Krok 4
150 min
Całość zalać wodą - tak, aby przykryła ona warzywa. Gotować na bardzo małym ogniu przez ok. 2 - 2,5 godziny.
Krok 5
10 min
W międzyczasie ugotować ulubiony makaron i posiekać natkę pietruszki.
Zupę podawać z makaronem, posypaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0