Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem

(0)
1 godz
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Majonez dekoracyjny 300 ml
100  g
Łosoś wędzony
40  g
Czarnuszka
300  g
Ciasto Francuskie
1 
Jajko
2  ząbków
Czosnek
150  ml
Jogurt grecki
2  łyżek
Koperek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.6 g
Węglowodany
28.75 g
Tłuszcze
35.78 g
Wartość energetyczna
479.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jako wytrawną przekąskę z ciasta francuskiego na imprezę czy przyjęcie polecamy bułeczki-roladki z ciasta francuskiego z łososiem, posypane czarnuszką i podawane z sosem czosnkowo-koperkowym z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Pyszne kruche roladki z łososiem znikają w mgnieniu oka z talerzy!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    15 min
    Ciasto francuskie wyjmij z lodówki na pół godziny przed przygotowaniem roladek. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Następnie lekko rozwałkuj, na jedną trzecią ciasta połóż plastry wędzonego łososia, przypraw pieprzem.
  • Krok 2

    10 min
    Następnie zwiń roladę tak, żeby zostało na końcu trochę ciasta. Posmaruj tę końcówkę roztrzepanym jajkiem, zwiń i sklej roladę.
  • Krok 3

    10 min
    Zwiniętą roladę posmaruj też jajkiem przy pomocy pędzelka i posyp czarnuszką, a następnie przekrój na plastry – ślimaczki jednakowej grubości.
  • Krok 4

    20 min
    Wyłóż roladki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20 minut – do zarumienienia się ciasta.
  • Krok 5

    5 min
    W międzyczasie przygotuj sos czosnkowy – wymieszaj jogurt, majonez, koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
Roladki z ciasta francuskiego z łososiem

Krok 1 z 5

Ciasto francuskie wyjmij z lodówki na pół godziny przed przygotowaniem roladek. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Następnie lekko rozwałkuj, na jedną trzecią ciasta połóż plastry wędzonego łososia, przypraw pieprzem.

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem

Krok 2 z 5

Następnie zwiń roladę tak, żeby zostało na końcu trochę ciasta. Posmaruj tę końcówkę roztrzepanym jajkiem, zwiń i sklej roladę.

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem

Krok 3 z 5

Zwiniętą roladę posmaruj też jajkiem przy pomocy pędzelka i posyp czarnuszką, a następnie przekrój na plastry – ślimaczki jednakowej grubości.

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem

Krok 4 z 5

Wyłóż roladki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20 minut – do zarumienienia się ciasta.

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem

Krok 5 z 5

W międzyczasie przygotuj sos czosnkowy – wymieszaj jogurt, majonez, koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Weekend
  • Z jajkami
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Przekąski z ciasta francuskiego

    55 min Łatwy
  • Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

    1 godz Łatwy
  • Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

    55 min Łatwy
  • Kieszonki z ciasta francuskiego z szynką i szparagami

    57 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu