Roladki jajeczne z łososiem
67min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
36.39 g
Węglowodany
6.57 g
Tłuszcze
39.19 g
Wartość energetyczna
529.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
67 min
Krok 1
5 min
Jajka ubij z mlekiem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
12 min
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy lub masła. Smaż cienkie omlety, aż będą lekko złociste.
Krok 3
5 min
Połowę omletów posmaruj Sosem chrzanowym WINIARY, posyp koperkiem. Ułóż na nich paseczki lub wstążki ogórka i plasterki łososia. Przykryj pozostałymi omletami.
Krok 4
40 min
Każdą porcję ciasno zroluj, owiń plastikową folią i wstaw do lodówki.
Krok 5
5 min
Schłodzone i pokrojone roladki podawaj w plastrach z dodatkiem ulubionej sałatki.
Roladki jajeczne z łososiem to przekąska, która uświetni domowe spotkania ze znajomymi, przyjęcia czy rodzinne uroczystości. Omlet jajeczny wystarczy posmarować Sosem chrzanowym WINIARY, dodać koperek, ogórek i łososia, a następnie całość zrolować. Roladki jajeczne z łososiem najlepiej smakują podawane na zimno i z dodatkiem ulubionej kompozycji sałat.
Komentarze 0