Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki jajeczne z łososiem

2
64 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 słoik
Sos chrzanowy WINIARY
350 g
Łosoś wędzony w plastrach
12 
Jajko
1 
Ogórek
4 łyżek
Mleko
1 trochę
Koperek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Oliwa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
36.39 g
Wartość energetyczna
529.55 kcal
Tłuszcze
39.19 g
Węglowodany
6.57 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

64 min
Krok 1
5 min
Jajka ubij z mlekiem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy lub masła. Smaż cienkie omlety, aż będą lekko złociste.
Krok 3
5 min
Połowę omletów posmaruj Sosem chrzanowym WINIARY, posyp koperkiem. Ułóż na nich paseczki lub wstążki ogórka i plasterki łososia. Przykryj pozostałymi omletami.
Krok 4
3 min
Każdą porcję ciasno zroluj, owiń plastikową folią.
Krok 5
40 min
Wstaw do lodówki.
Krok 6
1 min
Schłodzone i pokrojone roladki podawaj w plastrach z dodatkiem ulubionej sałatki.
Roladki jajeczne z łososiem

Krok 1 z 6

Jajka ubij z mlekiem, dopraw solą i pieprzem.

Roladki jajeczne z łososiem

Krok 2 z 6

Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy lub masła. Smaż cienkie omlety, aż będą lekko złociste.

Roladki jajeczne z łososiem

Krok 3 z 6

Połowę omletów posmaruj Sosem chrzanowym WINIARY, posyp koperkiem. Ułóż na nich paseczki lub wstążki ogórka i plasterki łososia. Przykryj pozostałymi omletami.

Roladki jajeczne z łososiem

Krok 4 z 6

Każdą porcję ciasno zroluj, owiń plastikową folią.

Roladki jajeczne z łososiem

Krok 5 z 6

Wstaw do lodówki.

Roladki jajeczne z łososiem

Krok 6 z 6

Schłodzone i pokrojone roladki podawaj w plastrach z dodatkiem ulubionej sałatki.

Roladki jajeczne z łososiem to przekąska, która uświetni domowe spotkania ze znajomymi, przyjęcia czy rodzinne uroczystości. Omlet jajeczny wystarczy posmarować Sosem chrzanowym WINIARY, dodać koperek, ogórek i łososia, a następnie całość zrolować. Roladki jajeczne z łososiem najlepiej smakują podawane na zimno i z dodatkiem ulubionej kompozycji sałat.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika