Rogaliki francuskie z Nutellą
36min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.39 g
Węglowodany
66.17 g
Tłuszcze
39.2 g
Wartość energetyczna
646.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
36 min
Krok 1
5 min
Arkusz ciasta francuskiego pokroić na trójkąty 8-12
Krok 2
5 min
Na środek każdego trójkącika nakładać łyżeczką kleksik kremu orzechowego (Nutella). Zwinąć rogaliki.
Krok 3
20 min
Ułożyć na blaszce i piec 15-20 minut w temp. 200 st.C
Krok 4
5 min
Cukier połączyć z cukrem wanilinowym i zmielić w młynku do kawy.
Krok 5
1 min
Upieczone rogaliki posypać pachnącym cukrem pudrem.
Sprawdź przepis na rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą, których przygotowanie zajmie tylko chwilę! Gotowe ciasto francuskie wypełnij kremem czekoladowym lub innym ulubionym dodatkiem - np. dżemem. Gotowe posyp Cukrem wanilinowym WINIARY dla jeszcze bardziej kuszącego smaku!
Komentarze 0