Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sprawdź przepis na rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą, których przygotowanie zajmie tylko chwilę! Gotowe ciasto francuskie wypełnij kremem czekoladowym lub innym ulubionym dodatkiem - np. dżemem. Gotowe posyp Cukrem wanilinowym WINIARY dla jeszcze bardziej kuszącego smaku!
Przygotowanie
36 min
Krok 1
5 min
Arkusz ciasta francuskiego pokroić na trójkąty 8-12
Krok 2
5 min
Na środek każdego trójkącika nakładać łyżeczką kleksik kremu orzechowego (Nutella). Zwinąć rogaliki.
Krok 3
20 min
Ułożyć na blaszce i piec 15-20 minut w temp. 200 st.C
Krok 4
5 min
Cukier połączyć z cukrem wanilinowym i zmielić w młynku do kawy.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1