
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pyszna sałatka jarzynowa z majonezem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
20 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
1 minKrok 1 z 5
Gotujemy jaja na twardo. Warzywa do miękkości.
Krok 2 z 5
Gdy warzywa są zimne, obieramy je i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do dużej miski. Dodajemy do nich cebulę, ogórki i jaja.
Krok 3 z 5
Dodajemy drobno posiekaną połowę natki pietruszki oraz odsączoną z wody kukurydzę konserwową. Solimy i pieprzymy do smaku.
Krok 4 z 5
Na koniec dodajemy Majonez Winiary. Dokładnie mieszamy.
Krok 5 z 5
Przekładamy na półmisek wyłożony liśćmi sałaty i dekorujemy według uznania. Podajemy z pieczywem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1