Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Przepis na mus z mango do deserów
Dodaj do CookBook

Przepis na mus z mango do deserów

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Pulpa z mango
3  łyżek
Cukier
155  g
Mleko w proszku
1.5  łyżeczek
Żelatyna Winiary (rozpuszczona w 1/4 szklanki zimnej wody)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
32.2 g
Wartość energetyczna
177.6 kcal
Tłuszcze
0.3 g
Białko
12.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na mus z mango do deserów jest szybki i prosty. Większość pracy wykona za Ciebie blender i lodówka, a efekt - zdecydowanie jest tego wart. Mus z mango możesz zjeść w pucharku, choć nadaje się on również do przełożenia tarty lub innego ciasta. W ten sam sposób co z pulpą z mango możesz postąpić też z innymi ulubionymi owocami pomieszać je, uzyskując nowy smak czy też zrobić kolorowe warstwy z dwóch, a nawet trzech różnych owoców. Jak zrobić mus z mango? Poznaj ten sprytny, błyskawiczny przepis.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    5 min
    Zblenduj mleko w proszku z mango i cukrem.
  • Krok 2

    10 min
    Nie przerywając miksowania, stopniowo dodawaj żelatynę wcześniej rozpuszczoną w wodzie.
  • Krok 3

    60 min
    Przelej do szklanek, wstaw do lodówki na godzinę i udekoruj deser owocami lub pokruszonymi ciasteczkami.
  • Krok 4

    5 min
    Wskazówka: możesz przygotować ten deser nie tylko z mango, ale również z innymi ulubionymi owocami.
Przepis na mus z mango do deserów

Krok 1 z 4

Zblenduj mleko w proszku z mango i cukrem.

Przepis na mus z mango do deserów

Krok 2 z 4

Nie przerywając miksowania, stopniowo dodawaj żelatynę wcześniej rozpuszczoną w wodzie.

Przepis na mus z mango do deserów

Krok 3 z 4

Przelej do szklanek, wstaw do lodówki na godzinę i udekoruj deser owocami lub pokruszonymi ciasteczkami.

Przepis na mus z mango do deserów

Krok 4 z 4

Wskazówka: możesz przygotować ten deser nie tylko z mango, ale również z innymi ulubionymi owocami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Hania

1.5 łyże zelatyny to jak rozumieć półtora łyżki? Tak zrobilam wyszła twardza guma do wyrzucenia piszcie łyżeczki ,jedna dwie a nie w ten sposób masakra
Anonim (niezweryfikowany) 01/22/2024-03:18 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Deser
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnie świata
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą

    Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą

    38 min Łatwy
  • Przepis na gofry

    Przepis na gofry

    32 min Łatwy
  • Ryba po grecku - przepis

    Ryba po grecku - przepis

    40 min Łatwy
  • Langosz przepis podstawowy

    Langosz przepis podstawowy

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu