Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Przepis na mus z mango do deserów
Dodaj do CookBook

Przepis na mus z mango do deserów

(1)
1 godz 16 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Pulpa z mango
3  łyżek
Cukier
155  g
Mleko w proszku
1.5  łyżeczek
Żelatyna WINIARY Zobacz naszą wskazówkę
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
32.2 g
Wartość energetyczna
177.6 kcal
Tłuszcze
0.3 g
Białko
12.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przepis na mus z mango do deserów jest szybki i prosty. Większość pracy wykona za Ciebie blender i lodówka, a efekt - zdecydowanie jest tego wart. Mus z mango możesz zjeść w pucharku, choć nadaje się on również do przełożenia tarty lub innego ciasta.

 

Do czego najlepiej pasuje mus z mango? To w dużej mierze kwestia indywidualnych upodobań smakowych. Podobnie jak marakuje dobrze komponuje się z delikatnym smakiem, który łagodzi intensywność mango - z jogurtem greckim, śmietanką albo mascarpone. Mango dobrze łączy się także z kokosem oraz z czekoladą - zarówno gorzką, biała jak i mleczną. Mus z mango do deseru wykonany według przepisu dobrze wypada także jako dodatek do bezy albo ciasta biszkoptowego.

 

Jak przygotować ten przysmak? Receptura jest naprawdę bardzo prosta. Najpierw należy zblendować mleko w proszku z mango i cukrem. Następnie dodaje się stopniowo żelatynę rozpuszczoną w wodzie, nie przerywając miksowania. Po przelaniu do szklanek, pucharków lub innych naczyń należy schłodzić mieszaninę. Właściwą konsystencję mus z mango uzyska mniej więcej po godzinie w lodówce.

 

W ten sam sposób co z pulpą z mango możesz postąpić też z innymi ulubionymi owocami pomieszać je, uzyskując nowy smak czy też zrobić kolorowe warstwy z dwóch, a nawet trzech różnych owoców.

 

Mus z mango sprawdza się zarówno jako część warstwowego tortu jak również w roli samodzielnego deseru. Jeśli szukasz nowych, nieoczywistych smaków, to na pewno dobrym pomysł. Lekki mus to dobra przekąska na upały, gdy nie masz ochoty na ciężkie kremy, czekoladę i inne ciężkostrawne słodkości. Z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom egzotycznych owoców.

 

Sprawdź również inne przepisy:

Mus czekoladowy

Mus jabłkowy na zimę

Mus z białej czekolady

Przygotowanie

76 min
  • Krok 1

    5 min
    Zblenduj mleko w proszku z mango i cukrem.
  • Krok 2

    10 min
    Nie przerywając miksowania, stopniowo dodawaj żelatynę wcześniej rozpuszczoną w 1/4 szklanki zimnej wody.
  • Krok 3

    60 min
    Przelej do szklanek, wstaw do lodówki na godzinę i udekoruj deser owocami lub pokruszonymi ciasteczkami.
  • Krok 4

    1 min
    Wskazówka: możesz przygotować ten deser nie tylko z mango, ale również z innymi ulubionymi owocami.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

5.0 out of 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Hania

1.5 łyże zelatyny to jak rozumieć półtora łyżki? Tak zrobilam wyszła twardza guma do wyrzucenia piszcie łyżeczki ,jedna dwie a nie w ten sposób masakra
Anonim (niezweryfikowany) 01/22/2024-03:18 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 07/14/2025-03:23 CEST
Haniu, żelatynę najłatwiej odmierzyć specjalną miarką kuchenną. :)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Deser
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnie świata
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szarlotka cioci Zosi - przepis

    Szarlotka cioci Zosi - przepis

    1 godz 40 min Łatwy
  • Szpinak na ciepło -  przepis

    Szpinak na ciepło - przepis

    23 min Łatwy
  • Ryba po grecku – tradycyjny przepis na święta

    Ryba po grecku – tradycyjny przepis na święta

    1 godz 15 min Łatwy
  • Przepis na tatar z łososia z kaparami

    Przepis na tatar z łososia z kaparami

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu