Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na mus z mango do deserów jest szybki i prosty. Większość pracy wykona za Ciebie blender i lodówka, a efekt - zdecydowanie jest tego wart. Mus z mango możesz zjeść w pucharku, choć nadaje się on również do przełożenia tarty lub innego ciasta. W ten sam sposób co z pulpą z mango możesz postąpić też z innymi ulubionymi owocami pomieszać je, uzyskując nowy smak czy też zrobić kolorowe warstwy z dwóch, a nawet trzech różnych owoców. Jak zrobić mus z mango? Poznaj ten sprytny, błyskawiczny przepis.
Przygotowanie
80 min
Krok 1
5 min
Zblenduj mleko w proszku z mango i cukrem.
Krok 2
10 min
Nie przerywając miksowania, stopniowo dodawaj żelatynę wcześniej rozpuszczoną w wodzie.
Krok 3
60 min
Przelej do szklanek, wstaw do lodówki na godzinę i udekoruj deser owocami lub pokruszonymi ciasteczkami.
Krok 4
5 min
Wskazówka: możesz przygotować ten deser nie tylko z mango, ale również z innymi ulubionymi owocami.
Krok 1
z
4
Zblenduj mleko w proszku z mango i cukrem.
Krok 2
z
4
Nie przerywając miksowania, stopniowo dodawaj żelatynę wcześniej rozpuszczoną w wodzie.
Krok 3
z
4
Przelej do szklanek, wstaw do lodówki na godzinę i udekoruj deser owocami lub pokruszonymi ciasteczkami.
Krok 4
z
4
Wskazówka: możesz przygotować ten deser nie tylko z mango, ale również z innymi ulubionymi owocami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0