Pomidorowa z salsą chili i nachos
25min
Łatwy
2
Cebula
3 łodyg
Seler naciowy
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 kg
Passata pomidorowa
3
Pomidory pomarańczowe
3 kawałków
Czosnek
1
Awokado
1
Papryczka chili
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 Płaska łyżka
Sok z cytryny
0.5 łyżeczka
Kumin
0.5 łyżeczka
Kolendra
.
Wartości odżywcze
Białko
7.1 g
Tłuszcze
28.5 g
Wartość energetyczna
360.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Step1
5 min
Jedną cebulę oraz seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę.
Step2
5 min
W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Podsmażaj, aż cebula będzie miękka.
Step3
5 min
Warzywa zalej 0,5 litra wody. Dodaj bulion warzywny oraz passatę pomidorową i zagotuj.
Step4
2 min
Obrane ze skórki pomidory, cebulę oraz czosnek pokrój w bardzo drobną kostkę i wrzuć do miski.
Step5
2 min
Awokado także pokrój w kostkę, a chili posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.
Step6
5 min
Dolej oliwę oraz sok z cytryny i dopraw kuminem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.
Step7
1 min
Zupę podawaj z przygotowaną salsą oraz nachos.
Czas na zupę pomidorową! Tym razem w nowej odsłonie - z salsą, chilli i nachosami, czyli rodem z kuchni meksykańskiej. Do Pomidorowej – koncentratu z przyprawami WINIARY dodaj pokrojone w kosteczkę, soczyste pomidory, a także… awokado! Całości dodaj pikanterii, doprawiając zupę chilli, a także aromatycznymi kuminem i kolendrą. Pomidorową z salsą i chilli podawaj z chrupiącymi nachosami.
Komentarze 0