Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pomidorowa z salsą chili i nachos

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Cebula
3 łodyg
Seler naciowy
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 kg
Passata pomidorowa
3 
Pomidory pomarańczowe
3 kawałków
Czosnek
1 
Awokado
1 
Papryczka chili
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 Płaska łyżka
Sok z cytryny
0.5 łyżeczka
Kumin
0.5 łyżeczka
Kolendra

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Step1
5 min
Jedną cebulę oraz seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę.
Step2
5 min
W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Podsmażaj, aż cebula będzie miękka.
Step3
5 min
Warzywa zalej 0,5 litra wody. Dodaj bulion warzywny oraz passatę pomidorową i zagotuj.
Step4
2 min
Obrane ze skórki pomidory, cebulę oraz czosnek pokrój w bardzo drobną kostkę i wrzuć do miski.
Step5
2 min
Awokado także pokrój w kostkę, a chili posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.
Step6
5 min
Dolej oliwę oraz sok z cytryny i dopraw kuminem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.
Step7
1 min
Zupę podawaj z przygotowaną salsą oraz nachos.
Pomidorowa z salsą chili i nachos

Step1 z 7

Jedną cebulę oraz seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę.

Pomidorowa z salsą chili i nachos

Step2 z 7

W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Podsmażaj, aż cebula będzie miękka.

Pomidorowa z salsą chili i nachos

Step3 z 7

Warzywa zalej 0,5 litra wody. Dodaj bulion warzywny oraz passatę pomidorową i zagotuj.

Pomidorowa z salsą chili i nachos

Step4 z 7

Obrane ze skórki pomidory, cebulę oraz czosnek pokrój w bardzo drobną kostkę i wrzuć do miski.

Pomidorowa z salsą chili i nachos

Step5 z 7

Awokado także pokrój w kostkę, a chili posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.

Pomidorowa z salsą chili i nachos

Step6 z 7

Dolej oliwę oraz sok z cytryny i dopraw kuminem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.

Pomidorowa z salsą chili i nachos

Step7 z 7

Zupę podawaj z przygotowaną salsą oraz nachos.

Czas na zupę pomidorową! Tym razem w nowej odsłonie - z salsą, chilli i nachosami, czyli rodem z kuchni meksykańskiej. Do Pomidorowej – koncentratu z przyprawami WINIARY dodaj pokrojone w kosteczkę, soczyste pomidory, a także… awokado! Całości dodaj pikanterii, doprawiając zupę chilli, a także aromatycznymi kuminem i kolendrą. Pomidorową z salsą i chilli podawaj z chrupiącymi nachosami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika