Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fanom pomidorówki polecam też :
Zupę pomidorową z pieczonych pomidorów
Zupę pomidorową z ryżem i papryką pieczoną
W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z olejem razem z mrożoną, pokrojoną w kostkę włoszczyzną. Smażymy do momentu aż cebula nabierze złotego koloru .
Ząbki czosnku obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do cebuli i włoszczyzny.
Smażymy około 1 minutę i zalewamy bulionem. Od razu dodajemy też krojone pomidory.
Zupę doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy słodką i ostrą papryką oraz pieprzem syczuańskim.
Dosypujemy 3 łyżki ryżu i ustawiamy na mniejszym gazie. Gotujemy jeszcze około 20 minut. W tym czasie ugotują się warzywa i ryż, a zupa zgęstnieje.
Pod koniec gotowania doprawiamy cukrem, solą i czarnym pieprzem oraz zabielamy śmietanką. Jeśli zupa będzie dla Was zbyt gęsta, to wystarczy dolać nieco bulionu .
Gotową zupę miksujemy blenderem na gładką masę.
Podajemy z kleksem śmietany i świeżym koperkiem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0