Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Po długiej i dość posępnej zimie, podobno u naszych zachodnich sąsiadów najbardziej ponurej co najmniej od 1951 roku, słońce nabiera śmiałości
i mocy. Dziś grzeje tak mocno, że aż mi się przypomniał pewien czerwcowy tydzień w słonecznej Italii, który spędziłam z przyjaciółką i jej siostrą. Kiedy to było…? Dawno, dawno temu, za siedmioma górami i siedmioma morzami. Wspomnienia z tego wyjazdu już dawno wyblakły, ale aromat dojrzewających w południowym słońcu pomidorów w mojej pamięci wciąż jest tak samo intensywny.
Dziś na pierwsze danie nie może być zatem nic innego, niż kremowa, pomidorowa zupa inspirowana toskańską pappa al pomodoro. Nie czekając, aż pomidory dojrzeją w słońcu, przygotowałam ją z pomidorów z puszki. Koniecznie na bulionie wołowym i z dużą ilością świeżej bazylii.
Komentarze 0