Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki wieprzowe zapiekane

0
57 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos Pomidorowy z Mozarellą Italia WINIARY
50 ml
Śmietana 12%
400 g
Polędwiczki wieprzowe
2 łyżek
Olej
8 plastrów
Pomidory
4 plastrów
Szynka
4 plastrów
Ser żółty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
280.97 kcal
Tłuszcze
15.8 g
Węglowodany
3.02 g
Białko
30.67 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

57 min
Krok 1
10 min
Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Polędwiczki oczyść z błon, pokrój na osiem medalionów. Lekko spłaszcz ręką posól i posyp pieprzem. Podsmaż na oleju.
Krok 3
10 min
Sos przelej do naczynia do zapiekania a na nim rozłóż medaliony. Na każdym połóż 1/2 plastra szynki, plasterek pomidora i 1/2 plastra sera.
Krok 4
25 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 20 minut.
Krok 5
2 min
Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Polędwiczki wieprzowe zapiekane

Krok 1 z 5

Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu.

Polędwiczki wieprzowe zapiekane

Krok 2 z 5

Polędwiczki oczyść z błon, pokrój na osiem medalionów. Lekko spłaszcz ręką posól i posyp pieprzem. Podsmaż na oleju.

Polędwiczki wieprzowe zapiekane

Krok 3 z 5

Sos przelej do naczynia do zapiekania a na nim rozłóż medaliony. Na każdym połóż 1/2 plastra szynki, plasterek pomidora i 1/2 plastra sera.

Polędwiczki wieprzowe zapiekane

Krok 4 z 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 20 minut.

Polędwiczki wieprzowe zapiekane

Krok 5 z 5

Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Zwykłe polędwiczki wieprzowe podaj w niezwykły sposób! Po wcześniejszym podsmażeniu, wstaw polędwiczki do naczynia żaroodpornego i przyozdób plasterkiem szynki, pomidora i sera. Całość zalej Sosem Pomidorowym z Mozzarellą Italia WINIARY. Na koniec dla dodania włoskiego akcentu, udekoruj talerz rukolą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika