Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz marchewkę oraz mango i pokrój je w cienkie paski, a dymkę w drobne plasterki.
Oczyść papryczkę chili z pestek i białych błon, a następnie posiekaj drobno, obierz imbir oraz czosnek i również drobno posiekaj.
Oczyść polędwiczkę z białej błony, pokrój w plastry, a potem w cienkie paski, tak jak warzywa.
Na mocno rozgrzanej patelni podsmaż marchewkę, dodaj drobno posiekany czosnek, imbir i chili.
Przełóż warzywa do garnka, dodaj sos sojowy i słodko-kwaśny, a następnie zagotuj razem.
Podsmaż krótko wieprzowinę na oleju, dopraw solą, dodaj do gotującego się sosu, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Do gotowego sosu dodaj pokrojone mango i odstaw na chwilę, aby lekko zmiękło.
Danie podawaj z ryżem, posypane sezamem lub orzeszkami.
Anna