Polędwiczki wieprzowe w sosie z mango
22min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
22.33 g
Węglowodany
71.47 g
Tłuszcze
10.63 g
Wartość energetyczna
478.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
22 min
Krok 1
2 min
Obierz marchewkę oraz mango i pokrój je w cienkie paski, a dymkę w drobne plasterki.
Krok 2
3 min
Oczyść papryczkę chili z pestek i białych błon, a następnie posiekaj drobno, obierz imbir oraz czosnek i również drobno posiekaj.
Krok 3
2 min
Oczyść polędwiczkę z białej błony, pokrój w plastry, a potem w cienkie paski, tak jak warzywa.
Krok 4
3 min
Na mocno rozgrzanej patelni podsmaż marchewkę, dodaj drobno posiekany czosnek, imbir i chili.
Krok 5
3 min
Przełóż warzywa do garnka, dodaj sos sojowy i słodko-kwaśny, a następnie zagotuj razem.
Krok 6
3 min
Podsmaż krótko wieprzowinę na oleju, dopraw solą, dodaj do gotującego się sosu, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 7
5 min
Do gotowego sosu dodaj pokrojone mango i odstaw na chwilę, aby lekko zmiękło.
Krok 8
1 min
Danie podawaj z ryżem, posypane sezamem lub orzeszkami.
Lubisz nieoczywiste połączenia w kuchni? W takim razie wypróbuj nasz przepis na polędwiczki wieprzowe po chińsku z dodatkiem Sosu słodko-kwaśnego Winiary i mango. To niezwykle aromatyczne danie, które doskonale łączy w sobie słodkie i kwaśne smaki. Polędwiczki wieprzowe z mango będą jeszcze pyszniejsze, jeśli podasz je z dodatkiem ryżu oraz orzeszków ziemnych. Taki obiad na pewno spodoba się całej Twojej rodzinie!
Komentarze 0