Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Placuszki z wędzoną makrelą to genialna przegryzka, która od tej pory na stałe zagości w Waszym menu. Przygotowanie jest dziecinnie proste. Ugotowane i zmielone ziemniaki mieszamy z drobno startą makrelą i przyprawami – całość smażymy na złocisty kolor i gotowe! Możemy się cieszyć nowym ulubionym daniem!
Przygotowanie
56 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2
10 min
Ugotowane ziemianki wystudzić i obrać. Przepuścić ziemniaki przez maszynkę, dodać do nich posiekaną natkę.
Krok 3
10 min
Makrelę oddzielić od ości i porwać drobno w palcach, dodać do ziemniaków. Dodać jajko oraz sól i pieprz do smaku, wyrobić masę ręką.
Krok 4
15 min
Formować nieduże kotlety i smażyć je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 5
1 min
Można podawać na ciepło lub zimno.
Krok 1
z
5
Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2
z
5
Ugotowane ziemianki wystudzić i obrać. Przepuścić ziemniaki przez maszynkę, dodać do nich posiekaną natkę.
Krok 3
z
5
Makrelę oddzielić od ości i porwać drobno w palcach, dodać do ziemniaków. Dodać jajko oraz sól i pieprz do smaku, wyrobić masę ręką.
Krok 4
z
5
Formować nieduże kotlety i smażyć je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 5
z
5
Można podawać na ciepło lub zimno.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0