Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Placuszki bananowe to prosty sposób na słodką przekąskę lub szybki podwieczorek. Możesz je zjeść w domu, zabrać ze sobą na piknik lub jako lunch do pracy czy szkoły. Smakują one zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Placki bananowe możesz podawać z ulubioną konfiturą, miodem, syropem klonowym jogurtem lub bitą śmietaną. Świetnie pasują do nich też sezonowe owoce. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na placuszki bananowe.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
7 min
Banany obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj jajka i dokładnie wymieszaj. Dodaj mleko oraz pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
1 min
Na średniej mocy kuchenki rozgrzej patelnię (najlepiej z powłoką nieprzywierającą) z odrobiną tłuszczu.
Krok 3
5 min
Ciasto nakładaj łyżką i smaż powoli aż placki się zarumienią i urosną ok. 2-3 min. Po tym czasie placki obróć i smaż aż będą gotowe w środku i rumiane na zewnątrz.
Krok 4
2 min
Placki podawaj z ulubioną konfiturą, miodem, syropem klonowym czy bitą śmietaną.
Krok 1
z
4
Banany obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj jajka i dokładnie wymieszaj. Dodaj mleko oraz pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
z
4
Na średniej mocy kuchenki rozgrzej patelnię (najlepiej z powłoką nieprzywierającą) z odrobiną tłuszczu.
Krok 3
z
4
Ciasto nakładaj łyżką i smaż powoli aż placki się zarumienią i urosną ok. 2-3 min. Po tym czasie placki obróć i smaż aż będą gotowe w środku i rumiane na zewnątrz.
Krok 4
z
4
Placki podawaj z ulubioną konfiturą, miodem, syropem klonowym czy bitą śmietaną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1