Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Pierś indyka po chińsku
75 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
75 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Zobacz połączone przepisy
Smacznego!
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
37.3g / 70%
Węglowodany
6.1g / 11%
Tłuszcze
4.2g / 18%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Pierś indyka po chińsku

+

Pierś indyka po chińsku

Wróć

Pierś indyka po chińsku

(0)
1 godz 25 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
WINIARY POMYSŁ NA… soczyste skrzydełka z miodem
600  g
Sznycle z indyka
3  łyżek
Sos sojowy
2 
Marchewka
1 
Seler naciowy
1 
Papryka czerwona
2  płaskich łyżek
Sezam
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
37.3 g
Węglowodany
6.06 g
Tłuszcze
4.22 g
Wartość energetyczna
225.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Dla miłośników orientalnych dań z drobiu – pierś indyka po chińsku. Mięso pieczemy z dodatkiem kolorowych warzyw (marchewki, selera i papryki) w wygodnym woreczku, wraz z kompozycją przypraw WINIARY POMYSŁ NA... Soczyste skrzydełka z miodem. Orientalny akcent nadaje potrawie dodatek ciemnego sosu sojowego i ziarenek sezamu (można je podprażyć nieco na suchej patelni). Pierś możemy upiec w całości, lub pokroić przed pieczeniem w plastry, a nawet w kostkę (jeśli mamy ochotę na orientalny, drobiowy gulasz). Danie podajemy z ryżem oraz surówką z białej lub pekińskiej kapusty z lekkim, słodko-kwaśnym sosem.

Przygotowanie

85 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry.
  • Krok 2

    10 min
    Warzywa obierz, umyj, pokrój w paski i wrzuć do woreczka z górnej części opakowania. Na warzywa połóż mięso, skrop sosem sojowym.
  • Krok 3

    2 min
    Posyp WINIARY POMYSŁ NA…, a następnie sezamem.
  • Krok 4

    3 min
    Woreczek zapnij zapinką i umieść w naczyniu do zapiekania.
  • Krok 5

    0 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 55 minut. Po tym czasie woreczek ostrożnie przetnij, rozchyl i pozostaw jeszcze na 5 minut do przyrumienienia.
  • Krok 6

    1 min
    Podaj z ryżem.
Pierś indyka po chińsku

Krok 1 z 6

Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry.

Pierś indyka po chińsku

Krok 2 z 6

Warzywa obierz, umyj, pokrój w paski i wrzuć do woreczka z górnej części opakowania. Na warzywa połóż mięso, skrop sosem sojowym.

Pierś indyka po chińsku

Krok 3 z 6

Posyp WINIARY POMYSŁ NA…, a następnie sezamem.

Pierś indyka po chińsku

Krok 4 z 6

Woreczek zapnij zapinką i umieść w naczyniu do zapiekania.

Pierś indyka po chińsku

Krok 5 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 55 minut. Po tym czasie woreczek ostrożnie przetnij, rozchyl i pozostaw jeszcze na 5 minut do przyrumienienia.

Pierś indyka po chińsku

Krok 6 z 6

Podaj z ryżem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia chińska
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Walentynki
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Schab ze śliwkami w sosie winnym

    Schab ze śliwkami w sosie winnym

    1 godz 30 min Łatwy
  • Soczysta karkówka z ziemniakami

    Soczysta karkówka z ziemniakami

    1 godz 40 min Łatwy
  • Kurczak musztardowo-czosnkowy

    Kurczak musztardowo-czosnkowy

    1 godz 19 min Łatwy
  • Kurczak z pomarańczami i marchewką

    Kurczak z pomarańczami i marchewką

    1 godz 27 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu