Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierś indyka po chińsku
Dodaj do CookBook

Pierś indyka po chińsku

(0)
1 godz 25 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
WINIARY POMYSŁ NA… soczyste skrzydełka z miodem
600  g
Sznycle z indyka
3  łyżek
Sos sojowy
2 
Marchewka
1 
Seler naciowy
1 
Papryka czerwona
2  płaskich łyżek
Sezam
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.1 g
Wartość energetyczna
225.2 kcal
Tłuszcze
4.2 g
Białko
37.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Dla miłośników orientalnych dań z drobiu – pierś indyka po chińsku. Mięso pieczemy z dodatkiem kolorowych warzyw (marchewki, selera i papryki) w wygodnym woreczku, wraz z kompozycją przypraw WINIARY POMYSŁ NA... Soczyste skrzydełka z miodem. Orientalny akcent nadaje potrawie dodatek ciemnego sosu sojowego i ziarenek sezamu (można je podprażyć nieco na suchej patelni). Pierś możemy upiec w całości, lub pokroić przed pieczeniem w plastry, a nawet w kostkę (jeśli mamy ochotę na orientalny, drobiowy gulasz). Danie podajemy z ryżem oraz surówką z białej lub pekińskiej kapusty z lekkim, słodko-kwaśnym sosem.

Przygotowanie

85 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry.
  • Krok 2

    10 min
    Warzywa obierz, umyj, pokrój w paski i wrzuć do woreczka z górnej części opakowania. Na warzywa połóż mięso, skrop sosem sojowym.
  • Krok 3

    2 min
    Posyp WINIARY POMYSŁ NA…, a następnie sezamem.
  • Krok 4

    3 min
    Woreczek zapnij zapinką i umieść w naczyniu do zapiekania.
  • Krok 5

    0 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 55 minut. Po tym czasie woreczek ostrożnie przetnij, rozchyl i pozostaw jeszcze na 5 minut do przyrumienienia.
  • Krok 6

    1 min
    Podaj z ryżem.
Pierś indyka po chińsku

Krok 1 z 6

Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry.

Pierś indyka po chińsku

Krok 2 z 6

Warzywa obierz, umyj, pokrój w paski i wrzuć do woreczka z górnej części opakowania. Na warzywa połóż mięso, skrop sosem sojowym.

Pierś indyka po chińsku

Krok 3 z 6

Posyp WINIARY POMYSŁ NA…, a następnie sezamem.

Pierś indyka po chińsku

Krok 4 z 6

Woreczek zapnij zapinką i umieść w naczyniu do zapiekania.

Pierś indyka po chińsku

Krok 5 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 55 minut. Po tym czasie woreczek ostrożnie przetnij, rozchyl i pozostaw jeszcze na 5 minut do przyrumienienia.

Pierś indyka po chińsku

Krok 6 z 6

Podaj z ryżem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia chińska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Walentynki
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    32 min Łatwy
  • Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    1 godz 40 min Średni
  • Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

    Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu