Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś indyka po chińsku

0
85 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Turcja, części detaliczne, pierś, tylko mięso, surowe
3 płaskich łyżek
Sos sojowy
2 
Marchewka
1 
Seler naciowy
1 
Papryka czerwona
2 płaskich łyżek
Sezam

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
10 min
Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry.
Krok 2
10 min
Warzywa obierz, umyj, pokrój w paski i wrzuć do woreczka z górnej części opakowania. Na warzywa połóż mięso, skrop sosem sojowym.
Krok 3
2 min
Posyp WINIARY POMYSŁ NA…, a następnie sezamem.
Krok 4
3 min
Woreczek zapnij zapinką i umieść w naczyniu do zapiekania.
Krok 5
0 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 55 minut. Po tym czasie woreczek ostrożnie przetnij, rozchyl i pozostaw jeszcze na 5 minut do przyrumienienia.
Krok 6
1 min
Podaj z ryżem.
Pierś indyka po chińsku

Krok 1 z 6

Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry.

Pierś indyka po chińsku

Krok 2 z 6

Warzywa obierz, umyj, pokrój w paski i wrzuć do woreczka z górnej części opakowania. Na warzywa połóż mięso, skrop sosem sojowym.

Pierś indyka po chińsku

Krok 3 z 6

Posyp WINIARY POMYSŁ NA…, a następnie sezamem.

Pierś indyka po chińsku

Krok 4 z 6

Woreczek zapnij zapinką i umieść w naczyniu do zapiekania.

Pierś indyka po chińsku

Krok 5 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 55 minut. Po tym czasie woreczek ostrożnie przetnij, rozchyl i pozostaw jeszcze na 5 minut do przyrumienienia.

Pierś indyka po chińsku

Krok 6 z 6

Podaj z ryżem.

Dla miłośników orientalnych dań z drobiu – pierś indyka po chińsku. Mięso pieczemy z dodatkiem kolorowych warzyw (marchewki, selera i papryki) w wygodnym woreczku, wraz z kompozycją przypraw WINIARY POMYSŁ NA... Soczyste skrzydełka z miodem. Orientalny akcent nadaje potrawie dodatek ciemnego sosu sojowego i ziarenek sezamu (można je podprażyć nieco na suchej patelni). Pierś możemy upiec w całości, lub pokroić przed pieczeniem w plastry, a nawet w kostkę (jeśli mamy ochotę na orientalny, drobiowy gulasz). Danie podajemy z ryżem oraz surówką z białej lub pekińskiej kapusty z lekkim, słodko-kwaśnym sosem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika