Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Cebula
1 łyżeczka
Sól
1 łyżka
Olej
50 dag
Pieczarki
3 torebek
Kasza gryczana
70 dag
Mąka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
21.51 g
Węglowodany
129.67 g
Tłuszcze
5.48 g
Wartość energetyczna
644.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
10 min
Kaszę gryczaną zagotować i ostudzić.
Krok 2
10 min
Cebulę obrać i posiekać, pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
10 min
Na patelni podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki. Na koniec dodać kaszę gryczaną. Razem smażyć przez około 7 - 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 4
15 min
Mąkę wymieszać z ciepłą wodą, dodać łyżeczkę soli i oleju i wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką kółka.
Krok 5
8 min
Napełniać je farszem i formować pierogi.
Krok 7
6 min
Zagotować pierogi, aż do wypłynięcia
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Krok 1 z 6

Kaszę gryczaną zagotować i ostudzić.

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Krok 2 z 6

Cebulę obrać i posiekać, pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę.

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Krok 3 z 6

Na patelni podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki. Na koniec dodać kaszę gryczaną. Razem smażyć przez około 7 - 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Krok 4 z 6

Mąkę wymieszać z ciepłą wodą, dodać łyżeczkę soli i oleju i wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką kółka.

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Krok 5 z 6

Napełniać je farszem i formować pierogi.

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Krok 7 z 6

Zagotować pierogi, aż do wypłynięcia

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami to idealny pomysł na obiad, do wykonania którego zaprosisz wszystkich domowników. Farsz z kaszy gryczanej i pieczarek to wegetariańska alternatywa dla mięsnego obiadu. Jeśli chcesz, do farszu możesz dodać także śmietanę i natkę pietruszki. Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami podawaj tak, jak lubisz najbardziej – na ciepło lub na zimno.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika