Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Papryka jest świetnym dodatkiem do większości dań. W tej odsłonie polecamy pieczoną paprykę w oliwie, którą można wykorzystać jako dodatek do sałatki, makaronu lub kaszy. Będzie również dobrze komponować się ze smakiem tostów z serem. Wcześniejsze upieczenie papryki pozwala łatwiej oddzielić skórki z miąższu, dzięki czemu potrawa zyskuje na ciekawej konsystencji.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
25 min
Papryki opłukać i upiec w piekarniku w 200 C, aż ściemnieją ok. 25 minut.
Krok 2
5 min
Papryki po upieczeniu od razu przełożyć do torebki foliowej i tak je potrzymać przez chwilkę, aby szybciej zeszła skórka.
Krok 3
10 min
Paprykę pokroiłam w paski. Czosnek obrałam i pokroiłam w połówki. W słoiku ułożyłam kilka plastrów papryki, potem dałam listki bazylii, papryczkę chili, estragon.
Krok 4
5 min
Takimi warstwami wypełniłam cały słoik, potem całość zalałam oliwą.
Krok 1
z
4
Papryki opłukać i upiec w piekarniku w 200 C, aż ściemnieją ok. 25 minut.
Krok 2
z
4
Papryki po upieczeniu od razu przełożyć do torebki foliowej i tak je potrzymać przez chwilkę, aby szybciej zeszła skórka.
Krok 3
z
4
Paprykę pokroiłam w paski. Czosnek obrałam i pokroiłam w połówki. W słoiku ułożyłam kilka plastrów papryki, potem dałam listki bazylii, papryczkę chili, estragon.
Krok 4
z
4
Takimi warstwami wypełniłam cały słoik, potem całość zalałam oliwą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0