Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pieczona papryka w oliwie

Pieczona papryka w oliwie

(0)
45min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest ulcik

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Papryka czerwona
4  liści
Bazylia świeża
4  łyżeczek
Estragon
4  ząbków
Czosnek
2  łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Papryka ostra, suszona na słońcu
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
0.86 g
Węglowodany
4.37 g
Tłuszcze
6.95 g
Wartość energetyczna
81.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Papryka jest świetnym dodatkiem do większości dań. W tej odsłonie polecamy pieczoną paprykę w oliwie, którą można wykorzystać jako dodatek do sałatki, makaronu lub kaszy. Będzie również dobrze komponować się ze smakiem tostów z serem. Wcześniejsze upieczenie papryki pozwala łatwiej oddzielić skórki z miąższu, dzięki czemu potrawa zyskuje na ciekawej konsystencji.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    25 min
    Papryki opłukać i upiec w piekarniku w 200 C, aż ściemnieją ok. 25 minut.
  • Krok 2

    5 min
    Papryki po upieczeniu od razu przełożyć do torebki foliowej i tak je potrzymać przez chwilkę, aby szybciej zeszła skórka.
  • Krok 3

    10 min
    Paprykę pokroiłam w paski. Czosnek obrałam i pokroiłam w połówki. W słoiku ułożyłam kilka plastrów papryki, potem dałam listki bazylii, papryczkę chili, estragon.
  • Krok 4

    5 min
    Takimi warstwami wypełniłam cały słoik, potem całość zalałam oliwą.
Pieczona papryka w oliwie

Krok 1 z 4

Papryki opłukać i upiec w piekarniku w 200 C, aż ściemnieją ok. 25 minut.

Pieczona papryka w oliwie

Krok 2 z 4

Papryki po upieczeniu od razu przełożyć do torebki foliowej i tak je potrzymać przez chwilkę, aby szybciej zeszła skórka.

Pieczona papryka w oliwie

Krok 3 z 4

Paprykę pokroiłam w paski. Czosnek obrałam i pokroiłam w połówki. W słoiku ułożyłam kilka plastrów papryki, potem dałam listki bazylii, papryczkę chili, estragon.

Pieczona papryka w oliwie

Krok 4 z 4

Takimi warstwami wypełniłam cały słoik, potem całość zalałam oliwą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Kanapki
  • Pieczenie
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

    Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

    1 godz 7 min Łatwy
  • Faszerowana papryka kaszą kuskus i gotowanym indykiem z sosem pomidorowym

    Faszerowana papryka kaszą kuskus i gotowanym indykiem z sosem pomidorowym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Lutenica z miodem

    Lutenica z miodem

    1 godz 10 min Łatwy
  • Gulasz paprykowo-śmietankowy

    Gulasz paprykowo-śmietankowy

    1 godz 56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu