Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczeń wieprzowa z morelami

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

900 g
Schab wieprzowy bez kości
100 g
Suszone morele
1 trochę
Sól
2 płaskich łyżek
Olej
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Tymianek
1 trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
35.27 g
Węglowodany
11.16 g
Tłuszcze
7.13 g
Wartość energetyczna
265.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
5 min
Mięso natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Przełóż do naczynia do zapiekania. Skrop olejem.
Krok 2
0 min
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Wstaw mięso do piekarnika. Piecz 20 minut. Zmniejsz temp do 170 stopni C i piecz jeszcze przez 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wrzuć umyte morele.
Krok 3
5 min
Zawartość opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 4
1 min
Mięso pokrój w plastry, polej Sosem pieczeniowym WINIARY i obłóż morelami. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Pieczeń wieprzowa z morelami

Krok 1 z 4

Mięso natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Przełóż do naczynia do zapiekania. Skrop olejem.

Pieczeń wieprzowa z morelami

Krok 2 z 4

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Wstaw mięso do piekarnika. Piecz 20 minut. Zmniejsz temp do 170 stopni C i piecz jeszcze przez 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wrzuć umyte morele.

Pieczeń wieprzowa z morelami

Krok 3 z 4

Zawartość opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Pieczeń wieprzowa z morelami

Krok 4 z 4

Mięso pokrój w plastry, polej Sosem pieczeniowym WINIARY i obłóż morelami. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Pieczeń wieprzowa z aromatycznymi ziołami – tymiankiem i majerankiem, z dodatkiem suszonych moreli. Do mięsa koniecznie wykorzystaj gęsty i pyszny Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY, który nada wyjątkowego charakteru Twojemu daniu. Pieczeń wieprzowa z sosem najlepiej będzie smakowała podana z sypkim ryżem oraz ulubionym dodatkiem warzywnym – surówką lub sałatką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika