Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczeń wieprzowa z morelami
Dodaj do CookBook

Pieczeń wieprzowa z morelami

(0)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Marta1819
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
900  g
Schab wieprzowy bez kości
100  g
Suszone morele
trochę
Sól
2  płaskich łyżek
Olej
trochę
Pieprz
trochę
Tymianek
trochę
Majeranek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.2 g
Wartość energetyczna
265.1 kcal
Tłuszcze
7.1 g
Białko
35.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pieczeń wieprzowa z aromatycznymi ziołami – tymiankiem i majerankiem, z dodatkiem suszonych moreli. Do mięsa koniecznie wykorzystaj gęsty i pyszny Sos pieczeniowy ciemny WINIARY, który nada wyjątkowego charakteru Twojemu daniu. Pieczeń wieprzowa z sosem najlepiej będzie smakowała podana z sypkim ryżem oraz ulubionym dodatkiem warzywnym – surówką lub sałatką.

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Przełóż do naczynia do zapiekania. Skrop olejem.
  • Krok 2

    80 min
    Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Wstaw mięso do piekarnika. Piecz 20 minut. Zmniejsz temp do 170 stopni C i piecz jeszcze przez 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wrzuć umyte morele.
  • Krok 3

    5 min
    Zawartość opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  • Krok 4

    1 min
    Mięso pokrój w plastry, polej Sosem pieczeniowym WINIARY i obłóż morelami. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Pieczeń wieprzowa z morelami

Krok 1 z 4

Mięso natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Przełóż do naczynia do zapiekania. Skrop olejem.

Pieczeń wieprzowa z morelami

Krok 2 z 4

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Wstaw mięso do piekarnika. Piecz 20 minut. Zmniejsz temp do 170 stopni C i piecz jeszcze przez 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wrzuć umyte morele.

Pieczeń wieprzowa z morelami

Krok 3 z 4

Zawartość opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Pieczeń wieprzowa z morelami

Krok 4 z 4

Mięso pokrój w plastry, polej Sosem pieczeniowym WINIARY i obłóż morelami. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia niemiecka
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Wielkanoc
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    29 min Łatwy
  • Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

    Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

    1 godz 12 min Łatwy
  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    2 godz 22 min Łatwy
  • Chałka z pieczenią i pieczarkami

    Chałka z pieczenią i pieczarkami

    43 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu