Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kasza pęczak z grzybami i warzywami
Dodaj do CookBook

Kasza pęczak z grzybami i warzywami

(0)
50 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion warzywny WINIARY
2  szklanek
Kasza pęczak
1  dag
Suszone borowiki
1 
Cebula
4  ząbków
Czosnek
2  gałązek
Rozmaryn
trochę
Sól
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
2  łodyg
Seler naciowy
2  płaskich łyżek
Oliwa
trochę
Natka pietruszki
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
44.3 g
Wartość energetyczna
231 kcal
Tłuszcze
4.2 g
Białko
5.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Danie idealne na jesienne popołudnia - kasza pęczak z suszonymi grzybami, warzywami i rozmarynem, a także z iście jesiennym dodatkiem – pokrojonymi w kosteczkę grzybami. Pęczak z suszonymi grzybami ugotuj na Bulionie warzywnym WINIARY, a do całości dodaj warzywa, dzięki czemu danie będzie jeszcze bardziej sycące! Gotową kaszę pęczak z grzybami i warzywami posyp rozmarynem – koniecznie posiekanym, tak aby wydobyć z potrawy najlepsze aromaty!

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    15 min
    Kaszę gotuj około 10 minut w 1 l bulionu z dodatkiem suszonych grzybów. Odcedź kaszę.
  • Krok 2

    5 min
    Ugotowane grzyby pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę i czosnek drobno posiekaj i obsmaż na oliwie, aż będą miękkie.
  • Krok 4

    10 min
    Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w drobną kostkę (lub zetrzyj na tarce). Seler naciowy pokrój w drobne plasterki.
  • Krok 5

    10 min
    Pokrojone warzywa dodaj do cebuli i smaż około 5 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Dodaj posiekany rozmaryn, wcześniej ugotowaną kaszę oraz posiekane grzyby i całość dokładnie wymieszaj.
Kasza pęczak z grzybami i warzywami

Krok 1 z 6

Kaszę gotuj około 10 minut w 1 l bulionu z dodatkiem suszonych grzybów. Odcedź kaszę.

Kasza pęczak z grzybami i warzywami

Krok 2 z 6

Ugotowane grzyby pokrój w drobną kostkę.

Kasza pęczak z grzybami i warzywami

Krok 3 z 6

Cebulę i czosnek drobno posiekaj i obsmaż na oliwie, aż będą miękkie.

Kasza pęczak z grzybami i warzywami

Krok 4 z 6

Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w drobną kostkę (lub zetrzyj na tarce). Seler naciowy pokrój w drobne plasterki.

Kasza pęczak z grzybami i warzywami

Krok 5 z 6

Pokrojone warzywa dodaj do cebuli i smaż około 5 minut.

Kasza pęczak z grzybami i warzywami

Krok 6 z 6

Dodaj posiekany rozmaryn, wcześniej ugotowaną kaszę oraz posiekane grzyby i całość dokładnie wymieszaj.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Dodatek
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krupnik drobiowy z kaszą jaglaną

    Krupnik drobiowy z kaszą jaglaną

    1 godz 3 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    23 min Łatwy
  • Pierogi z kaszanką

    Pierogi z kaszanką

    1 godz 9 min Łatwy
  • Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    49 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu