Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Genialny przepis na dodatek do kanapek, który kochamy wszyscy. Pasta z makreli, wzbogacona o ryż, to danie, które na długo zostanie w naszej pamięci. Dzięki zagęszczeniu jej majonezem dekoracyjnym WINIARY, zyskamy całość, która zachwyci każde podniebienie. Smacznego!
Przygotowanie
69 min
Krok 1
10 min
Z makreli usunąć skórę i ości. Mięso włożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
Krok 2
15 min
Ryż ugotować.
Krok 3
3 min
Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
5 min
Jajka i cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.
Krok 5
4 min
Do ryby dodać ugotowany ryż, ogórki, drobno posiekane jajka, cebulę, majonez i szczypoiorek.
Krok 6
2 min
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 7
30 min
Odłożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny.
Krok 1
z
7
Z makreli usunąć skórę i ości. Mięso włożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
Krok 2
z
7
Ryż ugotować.
Krok 3
z
7
Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
z
7
Jajka i cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.
Krok 5
z
7
Do ryby dodać ugotowany ryż, ogórki, drobno posiekane jajka, cebulę, majonez i szczypoiorek.
Krok 6
z
7
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 7
z
7
Odłożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0