Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pasta z makreli z ryżem
Dodaj do CookBook

Pasta z makreli z ryżem

(0)
1 godz 9 min
Średni
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  ml
Majonez Dekoracyjny Winiary
40  dag
Makrela wędzona
120  g
Ryż
2 
Jajko gotowane na twardo
2 
Ogórek kiszony
1 
Cebula
3  łyżek
Posiekany szczypiorek
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
18.3 g
Wartość energetyczna
838.7 kcal
Tłuszcze
27.7 g
Białko
21.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Genialny przepis na dodatek do kanapek, który kochamy wszyscy. Pasta z makreli, wzbogacona o ryż, to danie, które na długo zostanie w naszej pamięci. Dzięki zagęszczeniu jej majonezem dekoracyjnym WINIARY, zyskamy całość, która zachwyci każde podniebienie. Smacznego!

Przygotowanie

69 min
  • Krok 1

    10 min
    Z makreli usunąć skórę i ości. Mięso włożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
  • Krok 2

    15 min
    Ryż ugotować.
  • Krok 3

    3 min
    Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Krok 4

    5 min
    Jajka i cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.
  • Krok 5

    4 min
    Do ryby dodać ugotowany ryż, ogórki, drobno posiekane jajka, cebulę, majonez i szczypoiorek.
  • Krok 6

    2 min
    Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
  • Krok 7

    30 min
    Odłożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny.
Pasta z makreli z ryżem

Krok 1 z 7

Z makreli usunąć skórę i ości. Mięso włożyć do miski i rozdrobnić widelcem.

Pasta z makreli z ryżem

Krok 2 z 7

Ryż ugotować.

Pasta z makreli z ryżem

Krok 3 z 7

Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Pasta z makreli z ryżem

Krok 4 z 7

Jajka i cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.

Pasta z makreli z ryżem

Krok 5 z 7

Do ryby dodać ugotowany ryż, ogórki, drobno posiekane jajka, cebulę, majonez i szczypoiorek.

Pasta z makreli z ryżem

Krok 6 z 7

Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Pasta z makreli z ryżem

Krok 7 z 7

Odłożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Pescetarian
  • Przekąska
  • Przyjazny dla Keto
  • Śniadanie
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym

    Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym

    23 min Łatwy
  • Pasta z makreli wędzonej i jajek

    Pasta z makreli wędzonej i jajek

    20 min Łatwy
  • Chrupiące kanapki z pastą jajeczną i pastą z suszonych pomidorów

    Chrupiące kanapki z pastą jajeczną i pastą z suszonych pomidorów

    22 min Łatwy
  • Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu