Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta z makreli z ryżem

0
69 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

40 dag
Makrela wędzona
120 g
Ryż
2 
Jajko gotowane na twardo
2 
Ogórek kiszony
1 
Cebula
3 łyżek
Posiekany szczypiorek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
18.32 g
Białko
21.06 g
Wartość energetyczna
838.73 kcal
Tłuszcze
27.71 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

69 min
Krok 1
10 min
Z makreli usunąć skórę i ości. Mięso włożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
Krok 2
15 min
Ryż ugotować.
Krok 3
3 min
Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
5 min
Jajka i cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.
Krok 5
4 min
Do ryby dodać ugotowany ryż, ogórki, drobno posiekane jajka, cebulę, majonez i szczypoiorek.
Krok 6
2 min
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 7
30 min
Odłożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny.
Pasta z makreli z ryżem

Krok 1 z 7

Z makreli usunąć skórę i ości. Mięso włożyć do miski i rozdrobnić widelcem.

Pasta z makreli z ryżem

Krok 2 z 7

Ryż ugotować.

Pasta z makreli z ryżem

Krok 3 z 7

Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Pasta z makreli z ryżem

Krok 4 z 7

Jajka i cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.

Pasta z makreli z ryżem

Krok 5 z 7

Do ryby dodać ugotowany ryż, ogórki, drobno posiekane jajka, cebulę, majonez i szczypoiorek.

Pasta z makreli z ryżem

Krok 6 z 7

Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Pasta z makreli z ryżem

Krok 7 z 7

Odłożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny.

Genialny przepis na dodatek do kanapek, który kochamy wszyscy. Pasta z makreli, wzbogacona o ryż, to danie, które na długo zostanie w naszej pamięci. Dzięki zagęszczeniu jej majonezem dekoracyjnym WINIARY, zyskamy całość, która zachwyci każde podniebienie. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika