Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do domowych kanapek i imprezowych tartinek: smakowita fit pasta rybna z sardynek, jaj na twardo, ogórków konserwowych i cebuli. Składniki mieszamy z Majonezem Light WINIARY oraz doprawiamy siekaną zieleniną i przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne. Pyszna do świeżego pieczywa: pszennej bagietki, grahamki lub ciemnego, pełnoziarnistego chleba.
Przygotowanie
12 min
Krok 1
3 min
Sardynki odsącz, rozgnieć widelcem.
Krok 2
3 min
Jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3
3 min
Ogórki i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
3 min
Połącz wszystkie składniki z Majonezem, dodaj ZIARENKA SMAKU, dopraw pieprzem.
Krok 1
z
4
Sardynki odsącz, rozgnieć widelcem.
Krok 2
z
4
Jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3
z
4
Ogórki i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
z
4
Połącz wszystkie składniki z Majonezem, dodaj ZIARENKA SMAKU, dopraw pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
A
Alocha
nie rozumiem tylko, dlaczego majonez ma być Light? Nie jest zdrowszy. Nie zawiera dużo mniej kalorii. Zawiera inne, niezdrowe składniki (w zastępstwie). Jeśli ktoś nie jest specjalistą dietetykiem i technologiem żywności, to niech powiela snobistycznych zaleceń.
Winiary
Expert
Lekki majonez to tylko nasza propozycja. Jeśli wolisz np. Majonez Dekoracyjny, możesz go dodać do pasty. W takiej wersji też będzie pysznie 😊
Komentarze 1