Pasta rybna

(0)
12min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko gotowane na twardo
2 
Ogórek konserwowy
1 
Cebula
2  łyżek
Koperek posiekany
2  łyżek
Pietruszka
trochę
Pieprz
2  łyżek
1  puszka
Sardynki w oleju roślinnym

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.32 g
Węglowodany
5.77 g
Tłuszcze
14.84 g
Wartość energetyczna
194.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Do domowych kanapek i imprezowych tartinek: smakowita fit pasta rybna z sardynek, jaj na twardo, ogórków konserwowych i cebuli. Składniki mieszamy z Majonezem Light WINIARY oraz doprawiamy siekaną zieleniną i przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne. Pyszna do świeżego pieczywa: pszennej bagietki, grahamki lub ciemnego, pełnoziarnistego chleba.
Gotujmy

Przygotowanie

12 min
Krok 1
3 min
Sardynki odsącz, rozgnieć widelcem.
Krok 2
3 min
Jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3
3 min
Ogórki i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
3 min
Połącz wszystkie składniki z Majonezem, dodaj ZIARENKA SMAKU, dopraw pieprzem.
Pasta rybna

Krok 1 z 4

Sardynki odsącz, rozgnieć widelcem.

Pasta rybna

Krok 2 z 4

Jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Pasta rybna

Krok 3 z 4

Ogórki i cebulę pokrój w drobną kostkę.

Pasta rybna

Krok 4 z 4

Połącz wszystkie składniki z Majonezem, dodaj ZIARENKA SMAKU, dopraw pieprzem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
A Alocha
.

nie rozumiem tylko, dlaczego majonez ma być Light? Nie jest zdrowszy. Nie zawiera dużo mniej kalorii. Zawiera inne, niezdrowe składniki (w zastępstwie). Jeśli ktoś nie jest specjalistą dietetykiem i technologiem żywności, to niech powiela snobistycznych zaleceń.

Pokaż więcej komentarzy