
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Papryka marynowana
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Paprykę możemy pokroić w dowolne kształty i wykorzystać ją potem do dekoracji różnych dań.
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
1 minKrok 7
1 min
Krok 1 z 7
Usuń gniazda nasienne oraz białe włókna z papryk. Pokrój je w paski.

Krok 2 z 7
Zagotuj ocet z wodą, cukrem i solą.

Krok 3 z 7
Obierz szalotki - większe przekrój na ćwiartki, mniejsze pozostaw w całości.

Krok 4 z 7
Do 10 wyparzonych słoiczków włóż przyprawy, szalotki i ciasno paprykę.

Krok 5 z 7
Zalej paprykę marynatą, zakręć słoiki.

Krok 6 z 7
Do garnka wyłożonego ściereczką włóż słoiczki i pasteryzuj przez około 5-10 minut.

Krok 7 z 7
Wyjmij ostrożnie słoiczki i odwróć do góry dnem na 10 minut, następnie ustaw prawidłowo w chłodnym miejscu.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0