Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Papryka marynowana

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Papryka czerwona
1 kg
Papryka zielona
1 kg
Papryka żółta
2 szklanek
Ocet
6 szklanek
Woda
2 szklanek
Cukier
2 płaskich łyżek
Sól
1 paczka
Pieprz czarny
50 kawałków
Ziele angielskie mielone
10 
Liść laurowy
10 
Cebula szalotka
1 paczka
Gorczyca mielona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
10 min
Usuń gniazda nasienne oraz białe włókna z papryk. Pokrój je w paski.
Krok 2
5 min
Zagotuj ocet z wodą, cukrem i solą.
Krok 3
5 min
Obierz szalotki - większe przekrój na ćwiartki, mniejsze pozostaw w całości.
Krok 4
5 min
Do 10 wyparzonych słoiczków włóż przyprawy, szalotki i ciasno paprykę.
Krok 5
5 min
Zalej paprykę marynatą, zakręć słoiki.
Krok 6
1 min
Do garnka wyłożonego ściereczką włóż słoiczki i pasteryzuj przez około 5-10 minut.
Krok 7
1 min
Wyjmij ostrożnie słoiczki i odwróć do góry dnem na 10 minut, następnie ustaw prawidłowo w chłodnym miejscu.
Papryka marynowana

Krok 1 z 7

Usuń gniazda nasienne oraz białe włókna z papryk. Pokrój je w paski.

Papryka marynowana

Krok 2 z 7

Zagotuj ocet z wodą, cukrem i solą.

Papryka marynowana

Krok 3 z 7

Obierz szalotki - większe przekrój na ćwiartki, mniejsze pozostaw w całości.

Papryka marynowana

Krok 4 z 7

Do 10 wyparzonych słoiczków włóż przyprawy, szalotki i ciasno paprykę.

Papryka marynowana

Krok 5 z 7

Zalej paprykę marynatą, zakręć słoiki.

Papryka marynowana

Krok 6 z 7

Do garnka wyłożonego ściereczką włóż słoiczki i pasteryzuj przez około 5-10 minut.

Papryka marynowana

Krok 7 z 7

Wyjmij ostrożnie słoiczki i odwróć do góry dnem na 10 minut, następnie ustaw prawidłowo w chłodnym miejscu.

Zielona, żółta i czerwona papryka, marynowana z szalotką w aromatycznej octowej zalewie z gorczycą, kolorowym pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim, to smaczny i dekoracyjny składnik zimnych przekąsek, kanapek i sałatek.



Paprykę możemy pokroić w dowolne kształty i wykorzystać ją potem do dekoracji różnych dań.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika