Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Papryka marynowana

Papryka marynowana

(12)
1 godz 30 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Papryka czerwona
1  kg
Papryka zielona
1  kg
Papryka żółta
2  szklanek
Ocet
6  szklanek
Woda
2  szklanek
Cukier
2  łyżek
Sól
trochę
Pieprz czarny
10 
Ziele angielskie całe
10 
Liść laurowy
10 
Cebula szalotka
1  paczka
Gorczyca mielona
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.23 g
Węglowodany
72.03 g
Tłuszcze
1.89 g
Wartość energetyczna
240.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zielona, żółta i czerwona papryka, marynowana z szalotką w aromatycznej octowej zalewie z gorczycą, kolorowym pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim, to smaczny i dekoracyjny składnik zimnych przekąsek, kanapek i sałatek.



Paprykę możemy pokroić w dowolne kształty i wykorzystać ją potem do dekoracji różnych dań.

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    10 min
    Usuń gniazda nasienne oraz białe włókna z papryk. Pokrój je w paski.
  • Krok 2

    5 min
    Zagotuj ocet z wodą, cukrem i solą.
  • Krok 3

    5 min
    Obierz szalotki - większe przekrój na ćwiartki, mniejsze pozostaw w całości.
  • Krok 4

    5 min
    Do 10 wyparzonych słoiczków włóż przyprawy, szalotki i ciasno paprykę.
  • Krok 5

    5 min
    Zalej paprykę marynatą, zakręć słoiki.
  • Krok 6

    1 min
    Do garnka wyłożonego ściereczką włóż słoiczki i pasteryzuj przez około 5-10 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Wyjmij ostrożnie słoiczki i odwróć do góry dnem na 10 minut, następnie ustaw prawidłowo w chłodnym miejscu.
Papryka marynowana

Krok 1 z 7

Usuń gniazda nasienne oraz białe włókna z papryk. Pokrój je w paski.

Papryka marynowana

Krok 2 z 7

Zagotuj ocet z wodą, cukrem i solą.

Papryka marynowana

Krok 3 z 7

Obierz szalotki - większe przekrój na ćwiartki, mniejsze pozostaw w całości.

Papryka marynowana

Krok 4 z 7

Do 10 wyparzonych słoiczków włóż przyprawy, szalotki i ciasno paprykę.

Papryka marynowana

Krok 5 z 7

Zalej paprykę marynatą, zakręć słoiki.

Papryka marynowana

Krok 6 z 7

Do garnka wyłożonego ściereczką włóż słoiczki i pasteryzuj przez około 5-10 minut.

Papryka marynowana

Krok 7 z 7

Wyjmij ostrożnie słoiczki i odwróć do góry dnem na 10 minut, następnie ustaw prawidłowo w chłodnym miejscu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Halloween
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grzyby marynowane

    Grzyby marynowane

    1 godz 25 min Średni
  • Pikle

    Pikle

    1 godz 30 min Łatwy
  • Ogórki konserwowe

    Ogórki konserwowe

    1 godz 10 min Łatwy
  • Aromatyczne pomidory w słoikach na zimę

    Aromatyczne pomidory w słoikach na zimę

    1 godz 12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu