Paluszki krabowe w cieście
55min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
11.26 g
Węglowodany
6.48 g
Tłuszcze
2.93 g
Wartość energetyczna
98.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
30 min
Paluszki rozmrozić.
Krok 2
10 min
Jajko roztrzepać, dodać tyle mąki i wody żeby powstało ciasto trochę gęstsze jak na naleśniki, przyprawić przyprawami do smaku.
Krok 3
15 min
Paluszki maczać w cieście i smażyć na złoty kolor w głębokim oleju
Jak przygotować wykwintne danie w krótkim czasie? Wystarczy, że postawisz na paluszki krabowe w cieście. Ich magia kryje się w prostocie wykonania, gdyż wystarczy mieć w kuchni jedynie: paluszki krabowe, jajko, mąkę wodę mineralną i ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Usmażone na złoty kolor paluszki zachwycą nawet najbardziej wybrednego niejadka.
Komentarze 0