Paluszki rybne z ziemniaczanymi łódeczkami
30min
Łatwy
6
Ziemniaki grillowe (wielkości pięści)
24
Ulubione paluszki rybne
0.5
Cytryna
1 trochę
Oliwa do smażenia
1 trochę
Sól
1 trochę
.
Wartości odżywcze
Białko
21.36 g
Węglowodany
46.75 g
Tłuszcze
30.29 g
Wartość energetyczna
542.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Ulubione paluszki rybne usmaż w głębokim tłuszczu na patelni lub upiecz w piekarniku.
Krok 2
15 min
Ziemniaki pokrój na ćwiartki i przygotuj tak samo, jak paluszki rybne – usmaż w głębokim tłuszczu jak frytki lub upiecz w piekarniku.
Krok 3
1 min
Na koniec ziemniaki dopraw solą i pieprzem, paluszki skrop cytryną.
Krok 4
4 min
Całość podawaj z Sosem Tatarskim Winiary.
Paluszki rybne z ziemniaczanymi łódeczkami to wprost idealne danie na imprezę pod gołym niebem. Urodziny? Wakacje? Grill? Piknik? Wybieraj! Przekonaj się, jak zrobić pyszne paluszki rybne z ziemniaczanymi łódeczkami dzięki naszemu przepisowi. Gotowanie zajmie Ci zaledwie 30 minut. Całość wykończ aromatycznym Sosem Tatarskim WINIARY. Smacznego! :-)
Komentarze 0