Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paluszki rybne z ziemniaczanymi łódeczkami

0
30min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Ziemniaki grillowe (wielkości pięści)
24 
Ulubione paluszki rybne
0.5 
Cytryna
1 trochę
Oliwa do smażenia
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
21.36 g
Węglowodany
46.75 g
Tłuszcze
30.29 g
Wartość energetyczna
542.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Ulubione paluszki rybne usmaż w głębokim tłuszczu na patelni lub upiecz w piekarniku.
Krok 2
15 min
Ziemniaki pokrój na ćwiartki i przygotuj tak samo, jak paluszki rybne – usmaż w głębokim tłuszczu jak frytki lub upiecz w piekarniku.
Krok 3
1 min
Na koniec ziemniaki dopraw solą i pieprzem, paluszki skrop cytryną.
Krok 4
4 min
Całość podawaj z Sosem Tatarskim Winiary.
Paluszki rybne z ziemniaczanymi łódeczkami

Krok 1 z 4

Ulubione paluszki rybne usmaż w głębokim tłuszczu na patelni lub upiecz w piekarniku.

Paluszki rybne z ziemniaczanymi łódeczkami

Krok 2 z 4

Ziemniaki pokrój na ćwiartki i przygotuj tak samo, jak paluszki rybne – usmaż w głębokim tłuszczu jak frytki lub upiecz w piekarniku.

Paluszki rybne z ziemniaczanymi łódeczkami

Krok 3 z 4

Na koniec ziemniaki dopraw solą i pieprzem, paluszki skrop cytryną.

Paluszki rybne z ziemniaczanymi łódeczkami

Krok 4 z 4

Całość podawaj z Sosem Tatarskim Winiary.

Paluszki rybne z ziemniaczanymi łódeczkami to wprost idealne danie na imprezę pod gołym niebem. Urodziny? Wakacje? Grill? Piknik? Wybieraj! Przekonaj się, jak zrobić pyszne paluszki rybne z ziemniaczanymi łódeczkami dzięki naszemu przepisowi. Gotowanie zajmie Ci zaledwie 30 minut. Całość wykończ aromatycznym Sosem Tatarskim WINIARY. Smacznego! :-)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika