
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Słodka sałatka z paluszkiem krabowym i ryżem brązowym

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
3 minKrok 6
2 min
Krok 1 z 6
Paluszki krabowe oraz ogórka pokroić w kostkę.

Krok 2 z 6
Kukurydzę i seler odcedzić z zalewy i dodać do pozostałych składników. Ananasa pokroić w małe kawałki. Skropić sokiem z limonki. Z pomarańczy wybrać miąższ.

Krok 3 z 6
Pokrojonego ananasa i miąższ pomarańczy dodać do całości. Składniki wymieszać.

Krok 4 z 6
Ryż brązowy ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodać do reszty składników i wszystko wymieszać.

Krok 5 z 6
Dodać majonez i ponownie wymieszać.

Krok 6 z 6
Na końcu do smaku przyprawić solą i pieprzem. Smacznego.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0