Ogórki po Warszawsku
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.76 g
Węglowodany
50.39 g
Tłuszcze
0.58 g
Wartość energetyczna
208.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Ogórki umyć wraz z innymi składnikami. Marchew, cebulę, czosnek obrać.
Krok 2
5 min
Cebulę pokroić w piórka, marchew w plastry lub jak kto woli zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
5 min
Wszystkie składniki wraz z ogórkami poukładać do wyparzonych słoików. Wodę, ocet, cukier i sól zagotować i gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić i zagotować słoiki około 10 minut.
Ogórki po warszawsku nie są trudne w przygotowaniu, a wychodzą niezwykle pyszne. Świetnie nadadzą się na przekąskę czy przystawkę, a danie główne przez nie uzupełnione, zyska nowego wymiaru. Smacznego!
Komentarze 0