Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki po warszawsku nie są trudne w przygotowaniu, a wychodzą niezwykle pyszne. Świetnie nadadzą się na przekąskę czy przystawkę, a danie główne przez nie uzupełnione, zyska nowego wymiaru. Smacznego!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Ogórki umyć wraz z innymi składnikami. Marchew, cebulę, czosnek obrać.
Krok 2
5 min
Cebulę pokroić w piórka, marchew w plastry lub jak kto woli zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
5 min
Wszystkie składniki wraz z ogórkami poukładać do wyparzonych słoików. Wodę, ocet, cukier i sól zagotować i gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić i zagotować słoiki około 10 minut.
Krok 1
z
3
Ogórki umyć wraz z innymi składnikami. Marchew, cebulę, czosnek obrać.
Krok 2
z
3
Cebulę pokroić w piórka, marchew w plastry lub jak kto woli zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
z
3
Wszystkie składniki wraz z ogórkami poukładać do wyparzonych słoików. Wodę, ocet, cukier i sól zagotować i gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić i zagotować słoiki około 10 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0