Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jedną z najlepszych rzeczy w kuchennej spiżarni jest zapas własnoręcznie przygotowanych przetworów. Wtedy nawet w środku śnieżnej zimy możesz wyczarować dania złożone ze składników, które zachowują w sobie cząstkę lata. Zatem w sezonie na ogórki przygotuj ogórki do mizerii do słoików, aby w zimie cieszyć się wyśmienitą mizerią, czyli pysznym dodatkiem do dań głównych.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Ogórki kroimy w plastry. Do wyparzonych słoików wkładamy ogórki oraz po kilka ziarenek pieprzu.
Krok 2
5 min
Składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy ogórki.
Krok 3
5 min
Zakręcamy słoiki, pasteryzujemy 5 minut.
Krok 1
z
3
Ogórki kroimy w plastry. Do wyparzonych słoików wkładamy ogórki oraz po kilka ziarenek pieprzu.
Krok 2
z
3
Składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy ogórki.
Krok 3
z
3
Zakręcamy słoiki, pasteryzujemy 5 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0