Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Murzynek z jabłkami

Murzynek z jabłkami

(9)
35min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest sylwcia86

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
4 
Jajko
1  szklanka
Cukier
0.5  szklanka
Olej
1  łyżeczka
Soda oczyszczona
trochę
Cukier puder
1.5  szklanek
Mąka tortowa
3  łyżek
Kakao
3  szklanek
Jabłka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.12 g
Węglowodany
33.17 g
Tłuszcze
14.89 g
Wartość energetyczna
271.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masz ochotę na pyszne kakaowe ciasto z owocami, które upieczesz w mgnieniu oka? Murzynek z jabłkami jest zatem idealną propozycją dla Ciebie! Do jego zrobienia potrzeba naprawdę niewiele wysiłku, wystarczy, że ubijesz białka z cukrem, do białek dodasz żółtko, mąkę przesianą z Proszkiem do pieczenia WINIARY, sodę, olej i kakao. Na samym końcu dodajesz pokrojone w drobną kostkę jabłka, całość mieszasz, przelewasz do formy, wstawiasz do piekarnika i gotowe! Prawda, że prościej się nie da? Szybki i prosty murzynek z jabłkami wspaniale smakuje do popołudniowej, aromatycznej herbaty.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    10 min
    Białka ubijamy z cukrem. Do ubitej masy dodać po 1 żółtku, mąkę przesianą z proszkiem, sodę, olej, kakao.
  • Krok 2

    5 min
    Na końcu dodajemy pokrojone jabłka. Mieszamy wszystko razem. Wylewamy na blachę.
  • Krok 3

    20 min
    Pieczemy 20 minut w temperaturze 220 stopni. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Murzynek z jabłkami

Krok 1 z 3

Białka ubijamy z cukrem. Do ubitej masy dodać po 1 żółtku, mąkę przesianą z proszkiem, sodę, olej, kakao.

Murzynek z jabłkami

Krok 2 z 3

Na końcu dodajemy pokrojone jabłka. Mieszamy wszystko razem. Wylewamy na blachę.

Murzynek z jabłkami

Krok 3 z 3

Pieczemy 20 minut w temperaturze 220 stopni. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
B Beata

Za duża temperatura za krótki czas pieczenia. Ciasto do wyrzucenia. Surowe.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Jajka
  • Jesień
  • Karnawał
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Zima

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto na oleju z owocami

    Ciasto na oleju z owocami

    1 godz 10 min Łatwy
  • Biszkopt Wyśmienity (7 cm. wys.)

    Biszkopt Wyśmienity (7 cm. wys.)

    40 min Łatwy
  • Biszkopt kokosowy

    Biszkopt kokosowy

    35 min Łatwy
  • Piernikowe brownie z malinami i mascarpone

    Piernikowe brownie z malinami i mascarpone

    3 godz 40 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu