Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na pyszne kakaowe ciasto z owocami, które upieczesz w mgnieniu oka? Murzynek z jabłkami jest zatem idealną propozycją dla Ciebie! Do jego zrobienia potrzeba naprawdę niewiele wysiłku, wystarczy, że ubijesz białka z cukrem, do białek dodasz żółtko, mąkę przesianą z Proszkiem do pieczenia WINIARY, sodę, olej i kakao. Na samym końcu dodajesz pokrojone w drobną kostkę jabłka, całość mieszasz, przelewasz do formy, wstawiasz do piekarnika i gotowe! Prawda, że prościej się nie da? Szybki i prosty murzynek z jabłkami wspaniale smakuje do popołudniowej, aromatycznej herbaty.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
10 min
Białka ubijamy z cukrem. Do ubitej masy dodać po 1 żółtku, mąkę przesianą z proszkiem, sodę, olej, kakao.
Krok 2
5 min
Na końcu dodajemy pokrojone jabłka. Mieszamy wszystko razem. Wylewamy na blachę.
Krok 3
40 min
Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Krok 1
z
3
Białka ubijamy z cukrem. Do ubitej masy dodać po 1 żółtku, mąkę przesianą z proszkiem, sodę, olej, kakao.
Krok 2
z
3
Na końcu dodajemy pokrojone jabłka. Mieszamy wszystko razem. Wylewamy na blachę.
Krok 3
z
3
Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
3
C
Cukiernik
Jasne 220 st.i 20 minut,ciasto nie wyszlogóra spieczona a w środku nie dopieczone ...lepiej piec 180st i 40 minut...wtedy rewelacja
Winiary
Expert
Dziękujemy. Zmieniliśmy temperaturę i czas pieczenia. Pozdrawiamy!
P
Paula
Przepis ok, ale czas pieczenia to totalna porażka. Ja piekę 50 minut w 180 stopniach i wtedy jest ok.
Winiary
Expert
Paula, dziękujemy za komentarz. Już poprawiliśmy przepis.
B
Beata
Za duża temperatura za krótki czas pieczenia. Ciasto do wyrzucenia. Surowe.
Komentarze 3