Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Murzynek przekładany kremem budyniowym

0
102 min
Łatwy

Składniki

-
25 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
400 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
200 g
Cukier
3 płaskich łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
2 łyżeczek
250 g
Margaryna
700 ml
Mleko
125 g
Cukier
200 g
Margaryna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

102 min
Krok 1
5 min
CIASTO: Mleko, kakao i cukier i margarynę włóż do rondelka, gotuj aż cukier się rozpuści i masa stanie się gładka
Krok 2
5 min
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsyp do masy kakaowej.
Krok 3
3 min
3 żółtka oddziel od białek. Dodawaj do ciasta po jednym żółtku ciągle mieszając.
Krok 4
7 min
Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Przełóż do ciasta i wymieszaj delikatnie łyżką.
Krok 5
2 min
Ciasto przełóż do podłużnej formy kwadratowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 50 minut w 180 st.C.
Krok 6
10 min
Upieczone ciasto wyjmij z formy. Gdy lekko przestygnie przekrój na połowę.
Krok 7
5 min
KREM: Gotujemy połowę mleka. Do drugiej połowy dodajemy budyń i cukier mieszamy i wlewamy do mleka. Studzimy budyń.
Krok 8
5 min
Miksujemy margarynę dodając budyń. Wychodzi smaczny krem . Smarujemy przestudzonego murzynka. Polewamy polewą gotową.
Murzynek przekładany kremem budyniowym

Krok 1 z 8

CIASTO: Mleko, kakao i cukier i margarynę włóż do rondelka, gotuj aż cukier się rozpuści i masa stanie się gładka

Murzynek przekładany kremem budyniowym

Krok 2 z 8

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsyp do masy kakaowej.

Murzynek przekładany kremem budyniowym

Krok 3 z 8

3 żółtka oddziel od białek. Dodawaj do ciasta po jednym żółtku ciągle mieszając.

Murzynek przekładany kremem budyniowym

Krok 4 z 8

Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Przełóż do ciasta i wymieszaj delikatnie łyżką.

Murzynek przekładany kremem budyniowym

Krok 5 z 8

Ciasto przełóż do podłużnej formy kwadratowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 50 minut w 180 st.C.

Murzynek przekładany kremem budyniowym

Krok 6 z 8

Upieczone ciasto wyjmij z formy. Gdy lekko przestygnie przekrój na połowę.

Murzynek przekładany kremem budyniowym

Krok 7 z 8

KREM: Gotujemy połowę mleka. Do drugiej połowy dodajemy budyń i cukier mieszamy i wlewamy do mleka. Studzimy budyń.

Murzynek przekładany kremem budyniowym

Krok 8 z 8

Miksujemy margarynę dodając budyń. Wychodzi smaczny krem . Smarujemy przestudzonego murzynka. Polewamy polewą gotową.

Murzynek przekładany kremem budyniowym to doskonały przepis na smaczny deser. Ten przepis nie należy do skomplikowanych, dlatego będzie dobrym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy nie są mistrzami pieczenia. Sprawdź nasz przepis na murzynka przekładanego kremem budyniowym!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika