Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Murzynek przekładany możemy podać na podwieczorek jako domowy torcik lub w postaci kwadratowych ciastek tortowych. Składniki ciasta po prostu mieszamy z kakao i Cukrem wanilinowym WINIARY (ciasto na kefirze/maślance jest dość ciężkie, więc musi rosnąć na sodzie). Pieczemy w okrągłej lub podłużnej formie (tę ostatnią wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia, żeby łatwo było wyjąć ciasto), a po ostudzeniu – przekrawamy na dwa blaty dużym, ostrym nożem. Przekładamy konfiturą lub marmoladą (można ją wzbogacić dodatkiem drobno krojonej kandyzowanej skórki pomarańczowej lub płatkami róży w cukrze) i dekorujemy wierzch ciasta roztopioną czekoladą (ciemną i/lub białą).
Przygotowanie
70 min
Krok 1
10 min
Wszystkie składniki oprócz czekolady dokładnie wymieszaj i przełóż na blachę.
Krok 2
50 min
Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
5 min
Przestudzone ciasto przekrój, nałóż marmoladę, przykryj drugim plackiem.
Krok 4
5 min
Roztop czekoladę i polej nią wierzch.
Krok 1
z
4
Wszystkie składniki oprócz czekolady dokładnie wymieszaj i przełóż na blachę.
Krok 2
z
4
Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
z
4
Przestudzone ciasto przekrój, nałóż marmoladę, przykryj drugim plackiem.
Krok 4
z
4
Roztop czekoladę i polej nią wierzch.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0