Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Murzynek z gruszką to ciasto, które przyrządzimy sprawnie i szybko, a efekt? Cała rodzina zajadająca się naszym ciastem. Kakaowy smak ciasta połączony ze słodką, pieczoną gruszką to kompilacja idealna – zapewnia doznania z całej gamy smaków. Dzieci będą zachwycone, a i dorośli będą prosić o dokładkę. Pycha!
Przygotowanie
80 min
Krok 1
15 min
Margarynę, cukry, kakao, olej i wodę zagotowujemy do rozpuszczenia składników i studzimy.
Krok 2
5 min
Do zimnego dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem i ubitą z białek pianę. Ciasto dajemy do foremki 8x33cm. Na wierzchu układamy obrane i pokrojone na połówki gruszki.
Krok 3
60 min
Pieczemy około 50 minut w 200 stopniach. Chłodny dekorujemy cukrem pudrem.
Krok 1
z
3
Margarynę, cukry, kakao, olej i wodę zagotowujemy do rozpuszczenia składników i studzimy.
Krok 2
z
3
Do zimnego dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem i ubitą z białek pianę. Ciasto dajemy do foremki 8x33cm. Na wierzchu układamy obrane i pokrojone na połówki gruszki.
Krok 3
z
3
Pieczemy około 50 minut w 200 stopniach. Chłodny dekorujemy cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0