Migdały prażone w cukrze
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
31.73 g
Węglowodany
182.3 g
Tłuszcze
74.9 g
Wartość energetyczna
1449 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Sparzone migdały pokroić w paski i podsuszyć w nagrzanym piekarniku.
Krok 2
5 min
Cukier rozgnieć i podsmażyć na gorącej patelni bez tłuszczu.
Krok 3
5 min
Mieszając dodać migdały i wszystko jeszcze chwilkę prażyć.
Migdały prażone w cukrze to sposób na pyszny dodatek do deserów, który zrobisz w swojej kuchni. Przepis jest naprawdę prosty, a roznoszący się w kuchni aromat prażonych migdałów dodatkowo umili proces przygotowywania. Migdały prażone w cukrze możesz wykorzystać jako posypkę do lodów, aksamitnych deserów lub do ozdobienia pysznych wypieków.
Komentarze 0