Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Migdały prażone w cukrze to sposób na pyszny dodatek do deserów, który zrobisz w swojej kuchni. Przepis jest naprawdę prosty, a roznoszący się w kuchni aromat prażonych migdałów dodatkowo umili proces przygotowywania. Migdały prażone w cukrze możesz wykorzystać jako posypkę do lodów, aksamitnych deserów lub do ozdobienia pysznych wypieków.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Sparzone migdały pokroić w paski i podsuszyć w nagrzanym piekarniku.
Krok 2
5 min
Cukier rozgnieć i podsmażyć na gorącej patelni bez tłuszczu.
Krok 3
5 min
Mieszając dodać migdały i wszystko jeszcze chwilkę prażyć.
Krok 1
z
3
Sparzone migdały pokroić w paski i podsuszyć w nagrzanym piekarniku.
Krok 2
z
3
Cukier rozgnieć i podsmażyć na gorącej patelni bez tłuszczu.
Krok 3
z
3
Mieszając dodać migdały i wszystko jeszcze chwilkę prażyć.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0