Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie lekkiego? Przygotuj carlotę limonkową. Wiesz, co to takiego? To meksykańskie ciasto limonkowe - świetny pomysł na deser z limonką na upały. Gotowe ciasto możesz przybrać malinami - będzie pięknie wyglądać na stole. Do picia zaserwuj lemoniadę z bazylią. Będzie tutaj świetnie pasować.
Przygotowanie
85 min
Krok 1
10 min
Zmiksuj mleko skondensowane z mlekiem w proszku, stopniowo dodając sok z limonki.
Krok 2
70 min
W kwadratowym naczyniu do pieczenia umieść warstwę ciasteczek, warstwę mieszanki cytrynowej i powtarzaj na zmianę, aż wykończysz składniki. Pomiędzy każdą warstwą możesz dodatkowo dodać kawałki mango lub truskawek. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia.
Krok 3
5 min
Udekoruj ćwiartkami limonki, posiekanymi ciasteczkami, listkami mięty i skórką z cytryny. Podawaj.
Krok 1
z
3
Zmiksuj mleko skondensowane z mlekiem w proszku, stopniowo dodając sok z limonki.
Krok 2
z
3
W kwadratowym naczyniu do pieczenia umieść warstwę ciasteczek, warstwę mieszanki cytrynowej i powtarzaj na zmianę, aż wykończysz składniki. Pomiędzy każdą warstwą możesz dodatkowo dodać kawałki mango lub truskawek. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia.
Krok 3
z
3
Udekoruj ćwiartkami limonki, posiekanymi ciasteczkami, listkami mięty i skórką z cytryny. Podawaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0