Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Płatki owsiane upraż na suchej patelni na lekko rumiany kolor.
Miękkie masło włóż do miski i dodaj oddzielone od białek żółtka oraz miód, dokładnie ukręć na puch.
Do ubitych żółtek dodaj mąkę, proszek do pieczenia, orzechy oraz płatki owsiane.
Białka ubij wraz z cukrem na sztywną pianę i delikatnie dodaj do masy owsianej.
Blaszkę wyłóż pergaminem i wyłóż na nią gotową masę owsianą.
Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 20-30 minut.
Po tym czasie ciasto wyjmij z piekarnika, ostudź.
Przestudzone ciasto przekrój na 2 części, posmaruj marmoladą i złóż tak, aby marmolada była na wierzchu.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, tzn. pokrusz ją do miseczki, w oddzielnym rondelku zagotuj wodę i ustaw nad nim miskę z czekoladą, pod wpływem temperatury czekolada się rozpuści.
Kiedy czekolada będzie miała płynną konsystencję dodaj serek homogenizowany i dokładnie połącz.
Wylej polewę na wierzch ciasta i umieść je w lodówce na ok 60 minut.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0