Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
18
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mazurek serowy to słodki pomysł na ciasto wielkanocne, które pięknie zaprezentuje się na świątecznym stole. Ten typ mazurka wielkanocnego pieczemy z wykorzystaniem gęstej masy serowej z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY, a gotowy mazurek serowy podajemy polany polewą czekoladową. Mazurek i inne wielkanocne wypieki możesz także ozdobić kolorowymi dekoracjami, które sprawią, że ciasta będą wyglądać wiosennie i bardzo świątecznie!
Przygotowanie
195 min
Krok 1
10 min
<b>Masa serowa</b>: Zmiel ser. Ubij pianę z białek. Żółtka utrzyj z Cukrem wanilinowym, cukrem i zmielonym serem. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i połącz z masą serową.
Krok 2
10 min
<b>Ciasto</b>: Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto i wstaw na 2 godz. do lodówki.
Krok 3
3 min
Następnie rozwałkuj i przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
Krok 4
0 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 10 minut.
Krok 5
2 min
Następnie masę serową wyłóż na ciasto i piecz w temperaturze 170°C przez 35 minut.
Krok 6
5 min
Po upieczeniu posmaruj polewą czekoladową.
Krok 1
z
6
<b>Masa serowa</b>: Zmiel ser. Ubij pianę z białek. Żółtka utrzyj z Cukrem wanilinowym, cukrem i zmielonym serem. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i połącz z masą serową.
Krok 2
z
6
<b>Ciasto</b>: Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto i wstaw na 2 godz. do lodówki.
Krok 3
z
6
Następnie rozwałkuj i przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
Krok 4
z
6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 10 minut.
Krok 5
z
6
Następnie masę serową wyłóż na ciasto i piecz w temperaturze 170°C przez 35 minut.
Krok 6
z
6
Po upieczeniu posmaruj polewą czekoladową.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0