Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Mazurek serowy

Mazurek serowy

(0)
3 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

18 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy
 
3 
Jajko
 
500  g
Twaróg półtłusty
200  g
Masło
2  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
100  g
Cukier puder
3 
Żółtko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Mazurek serowy to słodki pomysł na ciasto wielkanocne, które pięknie zaprezentuje się na świątecznym stole. Ten typ mazurka wielkanocnego pieczemy z wykorzystaniem gęstej masy serowej z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY, a gotowy mazurek serowy podajemy polany polewą czekoladową. Mazurek i inne wielkanocne wypieki możesz także ozdobić kolorowymi dekoracjami, które sprawią, że ciasta będą wyglądać wiosennie i bardzo świątecznie!

Przygotowanie

195 min
  • Krok 1

    10 min
    <b>Masa serowa</b>: Zmiel ser. Ubij pianę z białek. Żółtka utrzyj z Cukrem wanilinowym, cukrem i zmielonym serem. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i połącz z masą serową.
  • Krok 2

    10 min
    <b>Ciasto</b>: Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto i wstaw na 2 godz. do lodówki.
  • Krok 3

    3 min
    Następnie rozwałkuj i przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
  • Krok 4

    0 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 10 minut.
  • Krok 5

    2 min
    Następnie masę serową wyłóż na ciasto i piecz w temperaturze 170°C przez 35 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Po upieczeniu posmaruj polewą czekoladową.
Mazurek serowy

Krok 1 z 6

<b>Masa serowa</b>: Zmiel ser. Ubij pianę z białek. Żółtka utrzyj z Cukrem wanilinowym, cukrem i zmielonym serem. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i połącz z masą serową.

Mazurek serowy

Krok 2 z 6

<b>Ciasto</b>: Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto i wstaw na 2 godz. do lodówki.

Mazurek serowy

Krok 3 z 6

Następnie rozwałkuj i przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.

Mazurek serowy

Krok 4 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 10 minut.

Mazurek serowy

Krok 5 z 6

Następnie masę serową wyłóż na ciasto i piecz w temperaturze 170°C przez 35 minut.

Mazurek serowy

Krok 6 z 6

Po upieczeniu posmaruj polewą czekoladową.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik wiedeński

    Sernik wiedeński

    1 godz 20 min Łatwy
  • Sernik z makiem

    Sernik z makiem

    1 godz 45 min Łatwy
  • Makowiec z masy makowej

    Makowiec z masy makowej

    1 godz 30 min Łatwy
  • Sernik królewski

    Sernik królewski

    2 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu