Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mazurek serowy

0
3 godz 15 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
18 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
3 
Jajko
500  g
Twaróg półtłusty
200  g
Masło
2  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
100  g
Cukier puder
3 
Żółtko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.25 g
Węglowodany
17.51 g
Tłuszcze
11.52 g
Wartość energetyczna
193.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

195 min
Krok 1
10 min
<b>Masa serowa</b>: Zmiel ser. Ubij pianę z białek. Żółtka utrzyj z Cukrem wanilinowym, cukrem i zmielonym serem. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i połącz z masą serową.
Krok 2
10 min
<b>Ciasto</b>: Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto i wstaw na 2 godz. do lodówki.
Krok 3
3 min
Następnie rozwałkuj i przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
Krok 4
0 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 10 minut.
Krok 5
2 min
Następnie masę serową wyłóż na ciasto i piecz w temperaturze 170°C przez 35 minut.
Krok 6
5 min
Po upieczeniu posmaruj polewą czekoladową.
Mazurek serowy

Krok 1 z 6

<b>Masa serowa</b>: Zmiel ser. Ubij pianę z białek. Żółtka utrzyj z Cukrem wanilinowym, cukrem i zmielonym serem. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i połącz z masą serową.

Mazurek serowy

Krok 2 z 6

<b>Ciasto</b>: Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto i wstaw na 2 godz. do lodówki.

Mazurek serowy

Krok 3 z 6

Następnie rozwałkuj i przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.

Mazurek serowy

Krok 4 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 10 minut.

Mazurek serowy

Krok 5 z 6

Następnie masę serową wyłóż na ciasto i piecz w temperaturze 170°C przez 35 minut.

Mazurek serowy

Krok 6 z 6

Po upieczeniu posmaruj polewą czekoladową.

Mazurek serowy to słodki pomysł na ciasto wielkanocne, które pięknie zaprezentuje się na świątecznym stole. Ten typ mazurka wielkanocnego pieczemy z wykorzystaniem gęstej masy serowej z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY, a gotowy mazurek serowy podajemy polany polewą czekoladową. Mazurek i inne wielkanocne wypieki możesz także ozdobić kolorowymi dekoracjami, które sprawią, że ciasta będą wyglądać wiosennie i bardzo świątecznie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha