Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mazurek serowy to słodki pomysł na ciasto wielkanocne, które pięknie zaprezentuje się na świątecznym stole. Ten typ mazurka wielkanocnego pieczemy z wykorzystaniem gęstej masy serowej z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY, a gotowy mazurek serowy podajemy polany polewą czekoladową. Mazurek i inne wielkanocne wypieki możesz także ozdobić kolorowymi dekoracjami, które sprawią, że ciasta będą wyglądać wiosennie i bardzo świątecznie!
Przygotowanie
195 min
Krok 1
10 min
<b>Masa serowa</b>: Zmiel ser. Ubij pianę z białek. Żółtka utrzyj z Cukrem wanilinowym, cukrem i zmielonym serem. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i połącz z masą serową.
Krok 2
10 min
<b>Ciasto</b>: Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto i wstaw na 2 godz. do lodówki.
Krok 3
3 min
Następnie rozwałkuj i przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
Krok 4
0 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 10 minut.
Krok 5
2 min
Następnie masę serową wyłóż na ciasto i piecz w temperaturze 170°C przez 35 minut.
Krok 6
5 min
Po upieczeniu posmaruj polewą czekoladową.
Krok 1
z
6
<b>Masa serowa</b>: Zmiel ser. Ubij pianę z białek. Żółtka utrzyj z Cukrem wanilinowym, cukrem i zmielonym serem. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i połącz z masą serową.
Krok 2
z
6
<b>Ciasto</b>: Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto i wstaw na 2 godz. do lodówki.
Krok 3
z
6
Następnie rozwałkuj i przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
Krok 4
z
6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 10 minut.
Krok 5
z
6
Następnie masę serową wyłóż na ciasto i piecz w temperaturze 170°C przez 35 minut.
Krok 6
z
6
Po upieczeniu posmaruj polewą czekoladową.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0