Mazurek serowy
3 godz 15 min
Łatwy
1
opakowanie
3
Jajko
500
g
Twaróg półtłusty
200
g
Masło
2
szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
100
g
Cukier puder
3
Żółtko
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
195 min
Krok 1
10 min
<b>Masa serowa</b>: Zmiel ser. Ubij pianę z białek. Żółtka utrzyj z Cukrem wanilinowym, cukrem i zmielonym serem. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i połącz z masą serową.
Krok 2
10 min
<b>Ciasto</b>: Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto i wstaw na 2 godz. do lodówki.
Krok 3
3 min
Następnie rozwałkuj i przełóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
Krok 4
0 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 10 minut.
Krok 5
2 min
Następnie masę serową wyłóż na ciasto i piecz w temperaturze 170°C przez 35 minut.
Krok 6
5 min
Po upieczeniu posmaruj polewą czekoladową.
Mazurek serowy to słodki pomysł na ciasto wielkanocne, które pięknie zaprezentuje się na świątecznym stole. Ten typ mazurka wielkanocnego pieczemy z wykorzystaniem gęstej masy serowej z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY, a gotowy mazurek serowy podajemy polany polewą czekoladową. Mazurek i inne wielkanocne wypieki możesz także ozdobić kolorowymi dekoracjami, które sprawią, że ciasta będą wyglądać wiosennie i bardzo świątecznie!
Komentarze 0