Masa waniliowa do ciast
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.11 g
Węglowodany
28.91 g
Tłuszcze
108.16 g
Wartość energetyczna
1087.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Masło utrzyj z 6 czubatymi łyżkami cukru pudru do białości.
Krok 2
5 min
Dodawaj po jednym żółtku, stale ucierając.
Krok 3
5 min
Gdy masa stanie się puszysta, wsypuj powoli cukier wanilinowy WINIARY (wystarczy połowa opakowania).
Krok 4
5 min
Używaj masy do przekładania biszkopta.
Masa waniliowa sprawdzi się jako wypełnienie biszkoptu, przekładańca, ciasta z kruszonką, a także jako krem na wierzch ciasta marchewkowego zamiast serka mascarpone. Domowy sposób na masę waniliową jest niezwykle prosty do zrealizowania – już nawet dziecko, które garnie się do pomocy w kuchni, może Ci pomóc ją przygotować. Domowa masa waniliowa będzie słodka wg Twojego uznania – jeżeli wolisz umiarkowany smak słodkości, zmniejsz ilość cukru pudru oraz cukru wanilinowego Winiary. Smak wanilii możesz wzbogacić smakiem owoców, marmolady lub dżemu.
Komentarze 0