Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masa waniliowa sprawdzi się jako wypełnienie biszkoptu, przekładańca, ciasta z kruszonką, a także jako krem na wierzch ciasta marchewkowego zamiast serka mascarpone. Domowy sposób na masę waniliową jest niezwykle prosty do zrealizowania – już nawet dziecko, które garnie się do pomocy w kuchni, może Ci pomóc ją przygotować. Domowa masa waniliowa będzie słodka wg Twojego uznania – jeżeli wolisz umiarkowany smak słodkości, zmniejsz ilość cukru pudru oraz cukru wanilinowego Winiary. Smak wanilii możesz wzbogacić smakiem owoców, marmolady lub dżemu.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Masło utrzyj z 6 czubatymi łyżkami cukru pudru do białości.
Krok 2
5 min
Dodawaj po jednym żółtku, stale ucierając.
Krok 3
5 min
Gdy masa stanie się puszysta, wsypuj powoli cukier wanilinowy WINIARY (wystarczy połowa opakowania).
Krok 4
5 min
Używaj masy do przekładania biszkopta.
Krok 1
z
4
Masło utrzyj z 6 czubatymi łyżkami cukru pudru do białości.
Krok 2
z
4
Dodawaj po jednym żółtku, stale ucierając.
Krok 3
z
4
Gdy masa stanie się puszysta, wsypuj powoli cukier wanilinowy WINIARY (wystarczy połowa opakowania).
Krok 4
z
4
Używaj masy do przekładania biszkopta.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0