Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Masa do przełożenia wafla suchego

(0)
20min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest jadzia25145
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5  szklanka
Woda
0.5  szklanka
Cukier puder
1  kostka
Margaryna
2  łyżeczek
Kakao
2  szklanek
Mleko w proszku
1  opakowanie
Wafle tortowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
91.98 g
Węglowodany
255.42 g
Tłuszcze
205.51 g
Wartość energetyczna
3208.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Wodę wlać do garnka i podgrzewać, dodając cukier i margarynę aż do rozpuszczenia.
Krok 2
5 min
Następnie odstawić z ognia, dodać kakao i mleko w proszku.
Krok 3
10 min
Lekko przestudzoną masą przekładać wafle.
Masa do przełożenia wafla suchego

Krok 1 z 3

Wodę wlać do garnka i podgrzewać, dodając cukier i margarynę aż do rozpuszczenia.

Masa do przełożenia wafla suchego

Krok 2 z 3

Następnie odstawić z ognia, dodać kakao i mleko w proszku.

Masa do przełożenia wafla suchego

Krok 3 z 3

Lekko przestudzoną masą przekładać wafle.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha