Marynowana szynka
5871min
Łatwy
4 kostek
2 łyżek
1.5 kg
Szynka wieprzowa
1
Cebula
3 ząbków
Czosnek
4 kulek
Jałowiec
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
27.03 g
Węglowodany
2.05 g
Tłuszcze
28.42 g
Wartość energetyczna
377.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
5871 min
Krok 1
5 min
Zagotuj 1.5 litra wody, rozpuść kostki bulionowe, dodaj ziarenka jałowca, ostudź.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w plastry.
Krok 3
5 min
Do zalewy dodaj cebulę, obrane ząbki czosnku, Maggi i mięso.
Krok 4
5760 min
Naczynie przykryj i wstaw do lodówki na około 4 dni.
Krok 5
5 min
Mięso wyjmij z zalewy i przełóż do naczynia do zapiekania, oprósz pieprzem.
Krok 6
90 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 90 minut.
Krok 7
1 min
Szynkę podawaj pokrojoną w plastry, na ciepło lub zimno, z Sosem czosnkowym WINIARY.
Wypróbuj sprawdzony przepis na szynkę marynowaną w bulionie z Rosołu drobiowego WINIARY, MAGGI i jałowcu, aby pokochać jej smak nie tylko od święta.Soczysta i delikatna szynka wieprzowa to propozycja kulinarna dla tych, którzy cenią sobie smak i jakość domowych wyrobów mięsnych.
Marynowana szynka z naszego przepisu smakuje intensywnie dzięki dobrym przyprawom, pachnie wyraziście czosnkiem i cebulką, pasuje zarówno na zimno do kanapek, jak i na ciepło z Sosem czosnkowym WINIARY i dodatkiem ziemniaków.
Im dłużej będziesz marynować w lodówce szynkę wieprzową, tym będzie lepsza po upieczeniu. My proponujemy jej marynowanie przez maksymalnie 4 dni – zapewniamy, że warto tyle czekać!
Komentarze 0