Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marynowana szynka

0
5871 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5 kg
Szynka wieprzowa
1 
Cebula
3 ząbków
Czosnek
4 kulek
Jałowiec
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
27.38 g
Węglowodany
2.77 g
Tłuszcze
29.37 g
Wartość energetyczna
389.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

5871 min
Krok 1
5 min
Zagotuj 1.5 litra wody, rozpuść kostki bulionowe, dodaj ziarenka jałowca, ostudź.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w plastry.
Krok 3
5 min
Do zalewy dodaj cebulę, obrane ząbki czosnku, Maggi i mięso.
Krok 4
5760 min
Naczynie przykryj i wstaw do lodówki na około 4 dni.
Krok 5
5 min
Mięso wyjmij z zalewy i przełóż do naczynia do zapiekania, oprósz pieprzem.
Krok 6
90 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 90 minut.
Krok 7
1 min
Szynkę podawaj pokrojoną w plastry, na ciepło lub zimno, z Sosem czosnkowym WINIARY.
Marynowana szynka

Krok 1 z 7

Zagotuj 1.5 litra wody, rozpuść kostki bulionowe, dodaj ziarenka jałowca, ostudź.

Marynowana szynka

Krok 2 z 7

Cebulę obierz i pokrój w plastry.

Marynowana szynka

Krok 3 z 7

Do zalewy dodaj cebulę, obrane ząbki czosnku, Maggi i mięso.

Marynowana szynka

Krok 4 z 7

Naczynie przykryj i wstaw do lodówki na około 4 dni.

Marynowana szynka

Krok 5 z 7

Mięso wyjmij z zalewy i przełóż do naczynia do zapiekania, oprósz pieprzem.

Marynowana szynka

Krok 6 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 90 minut.

Marynowana szynka

Krok 7 z 7

Szynkę podawaj pokrojoną w plastry, na ciepło lub zimno, z Sosem czosnkowym WINIARY.


Wypróbuj sprawdzony przepis na szynkę marynowaną w bulionie z Rosołu drobiowego WINIARY, MAGGI i jałowcu, aby pokochać jej smak nie tylko od święta.Soczysta i delikatna szynka wieprzowa to propozycja kulinarna dla tych, którzy cenią sobie smak i jakość domowych wyrobów mięsnych.

Marynowana szynka z naszego przepisu smakuje intensywnie dzięki dobrym przyprawom, pachnie wyraziście czosnkiem i cebulką, pasuje zarówno na zimno do kanapek, jak i na ciepło z Sosem czosnkowym WINIARY i dodatkiem ziemniaków.


Im dłużej będziesz marynować w lodówce szynkę wieprzową, tym będzie lepsza po upieczeniu. My proponujemy jej marynowanie przez maksymalnie 4 dni – zapewniamy, że warto tyle czekać!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika