Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Marynowana szynka
Dodaj do CookBook

Marynowana szynka

(0)
97 godz 51 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
2  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
1.5  kg
Szynka wieprzowa
1 
Cebula
3  ząbków
Czosnek
4  kulek
Jałowiec
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.1 g
Wartość energetyczna
377.9 kcal
Tłuszcze
28.4 g
Białko
27 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wypróbuj sprawdzony przepis na szynkę marynowaną w bulionie z Rosołu drobiowego WINIARY, MAGGI i jałowcu, aby pokochać jej smak nie tylko od święta.Soczysta i delikatna szynka wieprzowa to propozycja kulinarna dla tych, którzy cenią sobie smak i jakość domowych wyrobów mięsnych.

Marynowana szynka z naszego przepisu smakuje intensywnie dzięki dobrym przyprawom, pachnie wyraziście czosnkiem i cebulką, pasuje zarówno na zimno do kanapek, jak i na ciepło z Sosem czosnkowym WINIARY i dodatkiem ziemniaków.


Im dłużej będziesz marynować w lodówce szynkę wieprzową, tym będzie lepsza po upieczeniu. My proponujemy jej marynowanie przez maksymalnie 4 dni – zapewniamy, że warto tyle czekać!

Przygotowanie

5871 min
  • Krok 1

    5 min
    Zagotuj 1.5 litra wody, rozpuść kostki bulionowe, dodaj ziarenka jałowca, ostudź.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę obierz i pokrój w plastry.
  • Krok 3

    5 min
    Do zalewy dodaj cebulę, obrane ząbki czosnku, Maggi i mięso.
  • Krok 4

    5760 min
    Naczynie przykryj i wstaw do lodówki na około 4 dni.
  • Krok 5

    5 min
    Mięso wyjmij z zalewy i przełóż do naczynia do zapiekania, oprósz pieprzem.
  • Krok 6

    90 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 90 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Szynkę podawaj pokrojoną w plastry, na ciepło lub zimno, z Sosem czosnkowym WINIARY.
Marynowana szynka

Krok 1 z 7

Zagotuj 1.5 litra wody, rozpuść kostki bulionowe, dodaj ziarenka jałowca, ostudź.

Marynowana szynka

Krok 2 z 7

Cebulę obierz i pokrój w plastry.

Marynowana szynka

Krok 3 z 7

Do zalewy dodaj cebulę, obrane ząbki czosnku, Maggi i mięso.

Marynowana szynka

Krok 4 z 7

Naczynie przykryj i wstaw do lodówki na około 4 dni.

Marynowana szynka

Krok 5 z 7

Mięso wyjmij z zalewy i przełóż do naczynia do zapiekania, oprósz pieprzem.

Marynowana szynka

Krok 6 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 90 minut.

Marynowana szynka

Krok 7 z 7

Szynkę podawaj pokrojoną w plastry, na ciepło lub zimno, z Sosem czosnkowym WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Marynowana cukinia

    Marynowana cukinia

    45 min Łatwy
  • Papryka marynowana z miodem

    Papryka marynowana z miodem

    1 godz Średni
  • Sałatka warzywna z marynowaną dynią i suszonymi pomidorami

    Sałatka warzywna z marynowaną dynią i suszonymi pomidorami

    45 min Łatwy
  • Pieczona szynka wieprzowa marynowana

    Pieczona szynka wieprzowa marynowana

    11 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu