Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewka marynowana to świetny pomysł, aby własnoręcznie przygotować zapasy na zimowe chłody. Do marynaty wybieraj dojrzałą, ale młodą i słodką marchew – uzyskasz wtedy najlepszy efekt. Marchewka marynowana świetnie pasuje do potraw mięsnych lub jako uzupełnienie sałatek warzywnych.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
20 min
Przygotowujemy marynatę. Do garnka wlewamy ocet i wodę. Dodajemy cukier, sól, gorczycę ziele angielskie i liść laurowy. Całość zagotowujemy.
Krok 2
10 min
Marchew obieramy i kroimy w talarki, cebulę obieramy i kroimy w pióra - przekąłdamy do wyparzonych słoików.
Krok 3
25 min
Pasteryzujemy warzywa przez 25 minut i odstawiamy na zimę.
Krok 1
z
3
Przygotowujemy marynatę. Do garnka wlewamy ocet i wodę. Dodajemy cukier, sól, gorczycę ziele angielskie i liść laurowy. Całość zagotowujemy.
Krok 2
z
3
Marchew obieramy i kroimy w talarki, cebulę obieramy i kroimy w pióra - przekąłdamy do wyparzonych słoików.
Krok 3
z
3
Pasteryzujemy warzywa przez 25 minut i odstawiamy na zimę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0