Letnia sałatka zielona
50min
Łatwy
2
łyżek
2
łyżek
Jogurt naturalny
2
ząbków
2
łyżek
Koperek posiekany
2
łyżek
Posiekany szczypiorek
1
główka
Sałata lodowa
1
Ogórek
2
Jajko
trochę
Sól
trochę
Cukier
.
Wartości odżywcze
Białko
5.82 g
Węglowodany
10.35 g
Tłuszcze
13.19 g
Wartość energetyczna
177.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.
Krok 2
5 min
Majonez wymieszaj z jogurtem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, koperkiem i szczypiorkiem. Dopraw sola i cukrem.
Krok 3
5 min
Sałatę dokładnie umyj i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 4
5 min
Ogórek przekrój na połowę, usuń z niego nasiona i pokrój w półplasterki.
Krok 5
5 min
Sałatę wymieszaj z ogórkiem i sosem majonezowym.
Krok 6
10 min
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
Krok 7
5 min
Obierz jajka ze skorupek, oddziel białka od żółtek.
Krok 8
5 min
Białko jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, a żółtko drobno posiekaj.
Krok 9
5 min
Sałatkę posyp białkiem i żółtkiem.
Krok 10
5 min
Sałatkę posyp białkiem i żółtkiem. Możesz podać w liściach sałaty.
Sekretem smaku każdej sałatki jest sos, nasze sosy komponujemy na bazie zaufanego produktu, jakim jest Majonez Dekoracyjny WINIARY. Gęsty i kremowy, pełen smaku, który rozpieszcza podniebienie! Sprawdź nasz sposób na zieloną letnią sałatkę i przekonaj się jak dobrze może smakować połączenie świeżych warzyw z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Komentarze 0