Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wyraziste sałatki to znakomity dodatek do mięs z grilla. Są nie tylko smaczne, ale też gwarantują niezbędną porcję warzyw w codziennym menu. Nic zatem dziwnego, że jedną z ulubionych jest letni coleslaw z rzodkiewką i szczypiorkiem. Świeże warzywa podkreśli własnoręcznie przygotowany sos, którego podstawą będzie Majonez Dekoracyjny WINIARY połączony z octem winnym. Intensywny smak i charakterystyczny aromat sałatki sprawią, że stanie się ona hitem na każdym grillu.
Przygotowanie sałatki nie zajmie więcej niż pół godziny. Poza tym nie wymaga zbyt wielu składników. Te, które tam trafią, będą się uzupełniać i przenikać, podkreślając przy tym smak mięs czy grzanek z grilla. Zacznij od przygotowania sosu. Majonez Delikatny WINIARY połącz z odrobiną białego octu winnego, dodaj do niego sól i pieprz. Drobno pokrój kapary i wrzuć do sosu. Całość dokładnie wymieszaj.
Następnie posiekaj kapustę, dodaj do niej sól i odstaw. W razie potrzeby odlej z niej nadmiar wody. Pokrojone w cienkie plasterki rzodkiewkę, cebulę dymkę i posiekaną natkę pietruszki dodaj do kapusty. Składniki polej sosem i wymieszaj w jednej misce. Jeśli jest taka potrzeba, dopraw pieprzem.
Sałatka letni coleslaw z rzodkiewką i szczypiorkiem najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu. Dopełni smaku kiełbasek, wieprzowiny lub drobiu z grilla. Stworzy też zgrany duet z karkówką według Pomysłu na… Karkówkę z Grilla 2w1.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Majonez Delikatny WINIARY wymieszaj z octem i drobno posiekanymi kaparami, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
15 min
Kapustę posiekaj, dodaj sól i odstaw na 10 minut.
Krok 3
5 min
Rzodkiewki pokrój na cienkie plasterki, dymkę i natkę pietruszki posiekaj. Dodaj do kapusty, polej sosem, wymieszaj i ewentualnie dopraw do smaku pieprzem.
Krok 4
0 min
Doskonale pasuje do karkówki przyrzadzonej na grillu z wykorzystaniem Pomysłu na... Karkówkę z Grilla 2w1.
Krok 1
z
4
Majonez Delikatny WINIARY wymieszaj z octem i drobno posiekanymi kaparami, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
z
4
Kapustę posiekaj, dodaj sól i odstaw na 10 minut.
Krok 3
z
4
Rzodkiewki pokrój na cienkie plasterki, dymkę i natkę pietruszki posiekaj. Dodaj do kapusty, polej sosem, wymieszaj i ewentualnie dopraw do smaku pieprzem.
Krok 4
z
4
Doskonale pasuje do karkówki przyrzadzonej na grillu z wykorzystaniem Pomysłu na... Karkówkę z Grilla 2w1.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0